Деки Станковић: Столету сам тражио XL дрес

„ПОМИСАО НА ПОНОВНИ ИЗЛАЗАК НА ТРАВУ МАРАКАНЕ, СТАДИОНА НА КОЈЕМ САМ ОДРАСТАО У МЕНИ БУДИ ЗАИСТА ПОСЕБНЕ ЕМОЦИЈЕ”

Дејан Станковић у дресу репрезентације Србије

        На иницијативу Црвене звезде, Дејан Станковић ће то учинити још једном - у суботу 15. новембра, у пријатељској утакмици против Удинезеа. Ова утакмица биће уједно и званичан опроштај Станковића од црвено-белог дреса.

        - Када је стигао позив Црвене звезде, био сам најпре мало зачуђен, ућутао сам на тренутак, а потом и веома срећан. Помисао на поновни излазак на траву Маракане, стадиона на којем сам одрастао, пред навијаче уз које сам одрастао, у мени буди заиста посебне емоције. Мало је рећи да сам се ужелео тога. На Маракани сам провео дивне тренутке, и цела ова идеја пробудила је у мени велику жељу да још једном обучем црвено-бели дрес, али и трему. Да, трему, како се субота ближи, осећам се као да тек треба да дебитујем - каже Станковић.

        Свестан је Деки да неће моћи да проведе превише минута у игри, што и сам потврђује низом шала на свој рачун.

        - Тражио сам Столету (Звездин економ) да ми обавезно спреми један XL дрес, јер више не могу да станем у L. Времена се мењају, па тако и калупи дресова - каже Станковић кроз осмех, и надовезује се:

        - Чуо сам и да ће утакмици присуствовати моји некадашњи саиграчи. Томе се много радујем, јер са некима се нисам дуго видео, иако смо у контакту.

        Удинезе је пристао да сам плати трошкове пута и смештаја, тако да целокупан приход са ове утакмице иде Црвеној звезди. То је свакако леп гест клуба из Удина.

        - И за Удинезе је ово значајна утакмица. Ово ће им бити први пут да долазе у Србију, а сви они су упознати са традицијом Црвене звезде. О томе сведочи и податак да је председник клуба, који је тренутно на одмору, рекао да ће дати све од себе да приватним авионом дође на утакмицу, јер не жели да пропусти спектакл. Очекујем добру утакмицу, која ће за мене бити веома емотивна. Наравно, очекујем и што више навијача, нисмо се дуго видели. Надам се да је жеља обострана - рекла је некадашња Звездина „десетка“, и рекордер по броју наступа за репрезентацију Србије, Дејан Станковић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари