Дејо: Шта ће нам Статут ако га не поштујемо?

„ДА ЛИ ОВО ЗНАЧИ ДА ЈЕ КОНГРЕС UEFA ЈАЧИ И ВЕЋИ ОД СТАТУТА UEFA

КОЈИ НИЈЕ ПРОМЕЊЕН?“

Дејан Савићевић

        Да ли је и председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић гласао за пријем Косова у UEFA? Поједини медији тврде да јесте, али он је рекао нешто сасвим друго за говорницом Конгреса у Будимпешти.

        Тежак ударац добила је данас Србија. И не само Србија, већ и међународно право.

        Ако је највиши законик једне организације/удружења/федерације... управо њен Статут, онда га се сви морају придржавати. Да, он може да буде промењен, ако се за то изјасни већина.

        Делегати Конгреса UEFA данас су направили опасан и сраман преседан. Најпре, није прошао предлог да Статут буде промењен тако да Косово буде примљено у пуноправно чланство UEFA. За то су била потребна још три гласа.

        Међутим, упркос томе делегати UEFA су се изјашњавали о уласку Косова у UEFA и изгласали су да самопроглашена Република Косово, односно „Фудбалски савез Косова“, буде 55. чланица Европске фудбалске федерације.

        У медијима у региону почела је и полемика ко је све гласао за пријем Косова. Међу онима чије се име сада „повлачи“ по друштвеним мрежама је и председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић.

        Иако је било тајно гласање, многи „знају“ да је он гласао за пријем Косова. Поготово на томе инсистирају косовски медији.

        Хм, да ли је Савићевић баш тако гласао?

        Он је уочи гласања, за говорницом, рекао нешто сасвим другачије, указујући на правне недостатке:

        „Да ли ово значи да је Конгрес UEFA јачи и већи од статута UEFA који није промењен? Шта ће нам онда Статут ако га не поштујемо“.

        Црна Гора је одавно признала независност Косова и гласала је недавно и за пријем Косова у UNESCO, али треба сачекати изјаву Савићевића о данашњем гласању.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари