Да ли је Јелен Супер лига Србије регуларна?

У ПАРТИЗАНУ КАЖУ: „АКО СЕ ОВАКО НАСТАВИ - НЕРЕГУЛАРНО ЈЕ”,

ТЕРЗИЋ ПРОМЕНИО ПЛОЧУ: „НАША ЛИГА НАЈПОШТЕНИЈА У ЕВРОПИ!”

        Победе дављеника”, крагујевачког Радничког над Чукаричким на Бановом брду, Јавора над, готово другим тимом Војводине, и поготово ОФК Београда над Јагодином, натерали су многе на размишљање - да ли ће у финишу сезоне бити прскано све што је до сада урађено на побољшању регуларности такмичења у најјачој српској фудбалској лиги?

        Лист Спорт направио је ударну тему о овом питању, анкетирајући поједине челне људе клубова, али и извлачећи закључак да нешто смрди у резултатима постигнутим протеклог викенда.

        Три клуба која се боре за опстанак - Доњи Срем, Рад и Слобода - претпрели су поразе, рекло би се очекиване, мада Ужичани имају разлога за незадовољство због суђења у Крушевцу. Доњи Срем и Рад, реално гледано, и нису имали велике шансе против Партизана, односно Црвене звезде.

        Али, зато су конкуренти та три клуба у бици за опстанак - ОФК Београд, Јавор и крагујевачки Раднички - остварили победе, објективно посматрајући, неочекиване!

        Поготово се то односи на Крагујевчане и романтичаре”. Наравно, нико не каже да су то биле немогуће мисије и изненађења у фудбалу су увек могућа. Такође, неко има свој дан, а неко пак може да има лош дан...

        Први човек ОФК Београда Звездан Терзић, који је не тако давно бљувао ватру на руководство Фудбалског савеза Србије и био међу првима у борбеним редовима, вичући да је првенство нерегуларно, сада врти другу плочу.

        Веома сам поносан на ово првенство и мислим да је најрегуларније у Европи. Скоро 30 година сам у фудбалу и не памтим неизвеснију завршницу. Прва половина се бори за излазак на европску сцену, друга за опстанак у лиги, а неизвесност траје и три кола пре краја. Свима су бодови више него неопходни, а сама та чињеница не оставља простор малверзацијама и намештањима, каже Терзић.

        На помен речи намештање, Терзић изражава чуђење и гнушање.

        Искрварили смо да првенство направимо регуларним, а неко сад помиње намештања!? Клуб чији сам председник је у последњих пет кола четири пута победио директне конкуренте за опстанак. Па, зар би нас они пустили , а себе довели у позицију да испадну!?, пита се Терзић.

        Потпуно другачије мишљење имају у Партизану.

        Потпредседник црно-белих Миле Јовичић је за Спорт рекао да су резултати тимова који се боре за опстанак, најблаже речено - неочекивани.

        Узимајући у обзир ситуацију у којој се налазе, форму, досадашње утакмице, чудно је да се сви они пробуде у суботу и одиграју феноменалне утакмице против много јачих противника и славе победе, као да су преко ноћи постали Реал из Мадрида. Нека је то и могуће, али се већ сада плађим да ће се случајност понављати и у наредна три кола и да ће апсолутно довести у питање регуларност такмичења, истиче Јовичић.

        Председник Јагодине Горан Милановић има исти став као Звездан Терзић.

        Наше првенство је сигурно најрегуларније у Европи. То смем да оверим и личним потписом. Три екипе које се боре за европску сцену, изгубиле су од екипа које се боре за опстанак. И како ту може да буде места за било какве договоре или нерегуларности? И једнима и другима су неопходни бодови, зар не? Једноставно нма услова да се говори о било каквој нерегуларности, јер се готово пола лиге бори за опстанак, а остали клубови за одлазак у Европу, тврди Милановић.

        Тренер Војводине Бранко Бабић одбија било какву тврдње о томе да је његов тим пустио Јавор.

        Одиграли смо искрено и чисто, и у сваки меч улазимо да победимо, каже Бабић, мада признаје да у нашем фудбалу нешто постоји због чега је фудбал болестан.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари