Ћурчић објавио списак за меч са Португалом

„ЈЕСТЕ РОНАЛДО ГЛАВНА ЗВЕЗДА, АЛИ МОРАМО И ОСТАЛИМА ДА СЕ БАВИМО, КАО ШТО СУ ДАНИ, НАНИ, КВАРЕЖМА“

Радован Ћурчић

        Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да су његови изабраници тешко поднели неуспех на старту квалификација за Европско првенство, али и да имају велики мотив да се се врате у трку за пласман.

         „Играчи су тешко поднели пораз од Данске, који је био последица после утакмице са Албанијом. Имају велику жељу да направе резултат, а питање мотива се не поставља. Пре њима је велико доказивање и верујем да ће бити онакви како се очекује од њих“, рекао је Ћурчић на конференцији за медије у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

        Ћурчић је истакао да протекла четири месеца искористио за праћење форме репрезентативаца, али и разговоре са њима.

         „Пратили смо и анализирали играче, али и Португалију како бисмо спровели у дело оно што смо замислили. Португалија је носилац групе, има пет бодова више и сматра да јој је утакмица против нас пресудна за пласман на ЕП. Респектујемо их и очекује нас врућа атмосфера“.

        Он је нагласио да је основни циљ да екипа подигне игру на виши ниво.

         „Видећемо да ли ће то бити довољно да остваримо повољан резултат у Португалији“, јасан је Ћурчић.

        Према његовим речима дебитанти Петар Шкулетић и Филип Костић су својим играма у клубовима заслужено добили позив.

         „Кузмановић је отпао са списка јер је поломио руку и мораће да паузира око четири недеље. Имамо одређених проблема и са Матићем, пошто је последње три утакмице у Челсију играо под блокадом. Верујем да ће бити спреман за Лисабон“.

        После паузе у национални тим вратио се везиста Роме Адем Љајић.

         „Он позитивно размишља и нема никакав проблем, што сам увидео у разговору с њим у децембру. Нема ништа спорно и нисам желео да се враћамо на старе ствари. Има велику жељу да игра и верујем да ће показивати игре као у Роми“.

        Ћурчић је навео да је близу одлуке да у Лисабону на позицији штопера заигра Бранислав Ивановић.

         „Озбиљно размишљам о томе, може и на том месту да прави разлику, што је показао у Грчкој. Видећемо још, на позицији десног бека имамо два играча који стандардно добро играју.

         Ћурчић је рекао да најбољи играч света Португалац Кристијано Роналдо неће имати стриктну маркацију.

         „То може бити веома опасно и погубно. Групно ћемо га бранити, потрудићемо се да неутралишемо све његове квалитете. Поред њега има доста добрих играча као што су Дани, Нани, Кварежма. Јесте Роналдо главна звезда, али морамо и осталима да се бавимо“, закључио је Ћурчић.

        НА СПИСКУ СЕЛЕКТОРА

        Голмани: Владимир Стојковић (Макаби Хаифа), Жељко Бркић (Каљари), Милан Лукач (Партизан).

        Одбрана: Бранислав Ивановић (Челси), Душан Баста (Лацио), Александар Коларов (Манчестер Сити), Матија Настасић (Шалке), Ненад Томовић (Фиорентина), Никола Максимовић (Торино), Душко Тошић (Генчлербирлиги), Иван Обрадовић (Мехелен).

        Средина терен: Немања Матић (Челси), Радосав Петровић (Генчлербирлиги), Лука Миливојевић (Олимпијакос), Немања Гудељ (АЗ Алкмар), Филип Ђуричић (Саутемтпон), Адем Љајић (Рома), Зоран Тошић (ЦСКА Москва), Душан Тадић (Саутемптон), Филип Костић (Штутгарт).

        Напад: Александар Митровић (Андерлехт), Лазар Марковић (Ливерпул), Петар Шкулетић (Локомотива Москва).

        Утакмица И групе квалификација за ЕП између Португалије и Србије игра се 29. марта у Лисабону од 20.45 сати.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари