Ћурчић: И ми бисмо желели Велс за носиоца

ДОБРО ЈЕ ШТО НЕЋЕМО ИГРАТИ СА АЛБАНЦИМА, АЛИ НЕОПХОДНО ЈЕ ПРОМЕНИТИ НЕКЕ СТВАРИ И ДА НАС ПОСЛУЖИ СРЕЋА

Радован Ћурчић

        У Санкт Петербургу у суботу ће бити жребане квалификационе групе за Мундијал у Русији 2018. године. И Србија, која је испала из трке за Европско првенство наредне године, са нестрпљењем очекује имена ривала, уз наду да би коначно могла да се пласира на једно велико такмичење.

        Србија се налази у трећем „шеширу“, што аутоматски значи да неће моћи да игра са Албанијом, селекцијом чији прекинути сусрет у Београду у октобру у оквиру квалификација за Еуро 2016 је „сахранио“ нашу репрезентацију и дефинитивно је елиминисао са такмичења у Француској.

        Селектор „орлова“ Радован Ћурчић сматра да је то добар увод.

        „Ето, једног незгодног ривала смо избегли процедурално, али ћемо на жребу морати да имамо прилично среће како бисмо били у прилици да се нађемо у Русији 2018. године“, изјавио је за „Вечерње новости“ Ћурчић пре одласка на жреб у Русију.

        У европским квалификацијама учествоваће 52 репрезентације, а 43 сањају да им носилац буде Велс, који се налази у првом шеширу поред Немачке, Белгије, Холандије, Португалије, Румуније, Енглеске, Шпаније и Хрватске.

        И Ћурчић не крије да би за његове изабранике та репрезентација била идеалан ривал. Ипак, он истиче да је неопходно урадити још нешто како би Србија остварила боље резултате.

        „Као и многи и ми бисмо желели Велс за носиоца, јер би самим тим и нада да ћемо проћи квалификације бити већа. Тешко је било шта прогнозирати, али осим среће у жребу за успех у квалификацијама потребна нам је и боља организација. После свега што нам се догодило, надам се да ћемо направити јасан план за наредни период, како за окончање ових квалификација, тако и за припрему наредних који почињу већ у септембру 2016. године“, нагласио је селектор Србије.

        Европа ће, заједно са домаћином Русијом, имати укупно 14 учесника на Мундијалу. Репрезентације су подељене у шест шешира - пет са по девет селекција и шести са седам репрезентација. Жреба се укупно девет група, седам са по шест и две са по пет селекција. Игра се двокружно, а на Мундијал иде директно девет победника група.

        Најбољих осам другопласираних играју бараж у два меча за преостала четири учесника из Европе на Мундијалу 2018. Квалификације почињу у септембру 2016. и завршиће се у октобру 2017. године.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари