Ћурчић: Док постоји шанса треба веровати

ЈОШ 15 БОДОВА ЈЕ У ИГРИ И МОРАМО НА ТО ДА ГЛЕДАМО ПОЗИТИВНО, ИМАМО КВАЛИТЕТНЕ ПОЈЕДИНЦЕ И СУЈЕТИ НЕМА МЕСТА

Радован Ћурчић са играчима

        Нови селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да не би прихватио понуду руководства ФСС да не верује у пласман на шампионат Европе у Француској.

        - Прија ми поверење, то је велика част, али и обавеза. Ситуација је тешка, имамо велики бодовни задатак, али још 15 бодова је у игри и морамо позитивно да гледамо. Храбрости ми не недостаје, али док постоји шанса треба веровати. Извесно, наредна два гостовања, против Португалије и Данске одредиће наш пут. Можда је и боље што ћемо играти у гостима, јер је притисак на домаћину - изјавио је Ћурчић на промоцији у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

        Додао је да ће инсистирати да у тиму влада породична атмосфера.

        - Имамо квалитетне појединце, али нећу да кажем да немамо тим, већ само да немамо резултате. Сујети нема места, не сме да се поставља питања да ли се игра минут, два или пет, већ да се буде у служби тима. Не смемо ниједног играча да се одрекнемо, али у тиму мора да влада породична атмосфера - истакао је Ћурчић са јасном алузијом на „случај Филип Ђорђевић“, пошто је наводно нападач Лација рекао да неће да долази да би играо минут или два.

        Најавио је разговоре са Немањом Видићом, Невеном Суботићем и Адемом Љајићем.

        - Сувишно је да причам о Видићевим квалитетима, он може да нам помогне и у људском и у играчком смислу, доказао се као један од најбољих дефанзиваца у Европи, али има још до марта. Што се тиче Суботића и Љајића, потпредседник Саво МИлошевић и ја ћемо разговарати са њима и видећемо у чему је проблем.

        Према његовим речима не може да стоји тврдња да у репрезентацији влада лоша атмосфера.

        - И до мене су стизале те приче, али лично сам се уверио да није тако. После разговора са играчима схватио сам о каквој се групи ради, није било несугласица, али нормално је да после лоших резултата атмосфера буде мало пољуљана. Ако сви будемо усмерени ка једном циљу, резултат неће изостати.

        Ћурчић није хтео да анализира рад претходника Дика Адвоката.

        - Не желим да говорим да ли је Адвокат могао више, знам да је дао све од себе, али резултат креира све - закључио је Ћурчић и поручио да ће његов наследник на месту селектора младе репрезентације за шампионат Европе у Чешкој моћи да рачуна на све чланове А тима.

        Подсећања ради, Ћурчић је на седници Извршног одбора ФСС именован за селектора до шампионата света у Русији 2018. године.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари