Чета Вељка Пауновића се вратила у отаџбину

ЗЛАТНИ ТИМ СРБИЈЕ НА АЕРОДРОМУ „НИКОЛА ТЕСЛА“

ДОЧЕКАН СА НАЈВИШИМ ПОЧАСТИМА

Прваци света

        Омладинска фудбалска репрезентација Србије као првак света стигла је кући после дугог, напорног и успешног боравка на Новом Зеланду. „Орлићи” су се појавили на београдском Аеродрому „Никола Тесла”, пред бројним новинарским екипама око 8:20, а пре него што су полетели у загрљај најмилијима, запевали су углас „Дајте Бразил да се играмо“ и „Играј и победи поносно се врати“, орило се „Србија, Србија“...

        Штопера Вукашина Јовановића дочекали су чланови породице, сестра Сандра и њена деца Јана и Андрија који су држали српску заставу на којој је писало „Вуле је наш ујко“.

        Другари голмана Предрага Рајковића скандирали су најбољем чувару мреже на планети „Наш је Рајко бољи од Буфона“, а Рајковић је одмах окитио златном медаљом млађу сестру Неду.

        Милинковић-Савиће дочекала је весела дружина, а већина њих је била у дресовима Генка, за који наступа Сергеј.

        Тања Максимовић, мајка стрелца победоносног гола у финалу Немање Максимовића, рекла је да је веома поносна на сина и да је знала да ће Бразилцима дати гол чим је успео да избегне офсајд замку, али да се није надала да ће лопту протурити - голману кроз ноге.

        Авион који је превозио омладиндску репрезентацију дочекан је свечаним поздравом и воденим луком, који се у ваздухопловству користи у изузетним приликама, када се указује највиша почаст.

        Голман омладинске фудбалске репрезентације Србије Предраг Рајковић изјавио је да је јединство донело историјску титулу светских шампиона у Новом Зеланду.

       „Осећај је феноменалан. Нико још није свестан шта смо направили, пресрећни смо! Захвалан сам момцима на јединству, без тога не би било ништа од свега овога“, рекао је Рајковић по повратку у Београд.

        Рајковић, који је проглашен за најбољег голмана Мундијалита, додао је да је пресрећан јер ће омладинци бити први фудбалери који ће изаћи на балкон Старог двора, на дочеку који почиње вечерас у 20 сати.

       „Надам се да ће доћи велики број људи, једва чекам тај тренутак“, поручио је Рајковић.

        Омладинци су се једва пробили до аутобуса, у коме су наставили да певају и скачу, иако су уморни од напорног пута. Аутобус је аплаузима и овацијама испраћен у Стару Пазову.

        Уморни после напорног пута фудбалери су се одмах по доласку упутили у Спортски центар ФСС у Старој Пазови, где су их у „Кући светских првака“ дочекали челници Савеза: Томислав Караџић и Иван Ћурковић.

        У Старој Пазови биће уприличена и конференција за новинаре, док је свечани дочек заказан за 20 сати испред Скупштине града Београда.

        Омладинци Србије остварили су историјски успех освојивши титулу шампиона света за фудбалере до 20 година.

        Екипа Вељка Пауновића одиграла је сјајно читав турнир, а у финалној утакмици у Окленду, победила је после продужетака одговарајућу селекцију Бразила са 2:1 голом Немање Максимовића у 118. минуту.

ФУДБАЛЕРИ ЋЕ СЕ ВОЗИТИ БЕОГРАДОМ У ОТВОРЕНОМ АУТОБУСУ

        Отворени аутобус са омладинским репрезентативцима, првацима света у фудбалу, поћи ће у 18.30 часова из Спортског центра ФСС у Старој Пазови и аутопутем ће стићи до Београда и градским улицама до балкона Скупштине града где ће се прославити титула. У 18.30 аутобус ће поћи из Старе Пазове, затим иде аутопутем све до искључења код „Комбанк арене” и у улицу Антифашистичке борбе... Репрезентативце ће грађани моћи да поздраве у Булевару Зорана Ђинђића, па улицам Милентија Поповића до Ушћа и онда преко Бранковог моста стижу пред Скупштину града Београда.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари