Челси уступа Матића Манчестер Јунајтеду?

СРПСКИ ВЕЗИСТА СЕ НАВОДНО СЛАЖЕ, ШПЕКУЛИШЕ СЕ ДА БИ ОБЕШТЕЋЕЊЕ ИЗНОСИЛО €30 МИЛИОНА

Немања Матић и Жозе Мурињо

        Српски фудбал могао би овог лета да добије најскупљег фудбалера свих времена, уколико Немања Матић и Челси постигну договор са Манчестер јунајтедом око преласка високог везисте на „Олд Трафорд”.

        Репрезентативац „Орлова” налази се на листи жеља менаџера „црвених ђавола” Жозеа Муриња, према писању острвских медија заинтересован је за трансфер, као и Челси, и пред свим странама је сада да пронађу најприхватљивије услове за реализацију посла.

        Челси се после годину дана паузе враћа у Лигу шампиона, где ће наредне сезоне играти и Јунајтед као освајач Лиге Европе. Матић је с „плавцима” прошле такмичарске године освојио Премијер лигу, и иако је био један од важнијих играча у тиму Антонија Контеа, италијански стратег планира да ангажује Монаковог задњег везног Тјемуеа Бакајока.

        Уколико се овај трансфер реализује, а Конте инсистира на њему, нема дилеме да би Матићева улога у Челсију била смањена, због чега српски везиста не би имао ништа против обнове сарадње са „Посебним”, који га је и вратио у Челси из Бенфике.

        Иако се у локалним медијима, који су и донели причу о селидби српског везисте из Лондона у Манчестер, висина трансфера не помиње, спекулише се да би Челси на име обештећења требало да инкасира минимум 30 милиона евра. Ако се ова цифра испостави тачном, некадашњи фудбалер Бенфике ће се наћи на првом место листе најскупљих српских фудбалера свих времена, које тренутно држи дефанзивац Наполија Никола Максимовић, на чијем одласку је Торино прошле године зарадио 29 милиона европских новчаница.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари