Челси први пут ове сезоне на челу Премијер лиге

ЕДЕН АЗАР ПОСТИГАО ВОДЕЋИ ПОГОДАК У ПОБЕДИ ПРОТИВ ХАЛА,

У ФИНИШУ УТАКМИЦЕ ТОРЕС ПОТВРДИО ОСВАЈАЊЕ ТРИ БОДА

                Еден Азар

        Нешто теже него што се очекивало, али потпуно заслужено, фудбалери Челсија савладали су Хал у гостима - 2:0.

        „Тигрови“ су одолели нападима из првог полувремена, али је само десетак минута по повратку са одмора Еден Азар довео госте у вођство.

        Акцију је започео Давид Луиз, затим је Ешли Кол петом додао лопту Белгијанцу, а он ушао у средину, изборио се за позицију и снажно „опалио“ по њој. Неодбрањиво за Алана Мекгрегора.

        Био је то девети погодак Едена Азара ове сезоне, а током целе прошле постигао их је исто толико. Белгијанац се налази у сјајној форми, што потврђује податак да је ово био осми погодак Челсија у исто толико утакмица, у којем је Азар директно учествовао. Пет пута је био стрелац, а три пута асистент.

        У финишу меча, три минута пре краја, Фернандо Торес је соло-акцијом решио сваку дилему по питању победника, ако је она уопште и постојала с обзиром да су „плавци“ контролисали дешавања на терену.

        Бранислав Ивановић је због повреде пропустио дуел Хала и Челсија.

        Челси се овом победом попео на прво место Премијер лиге. Лондонски клуб тренутно има бод више од Арсенала, а два од Манчестер ситија, с тим да „грађани“ свој меч 21. кола играју у недељу (против Њукасла у гостима), а „тобџије“ у понедељак (против Астон Виле, такође у гостима).

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари