Челси без Матића поражен у Њукаслу

У СЈАЈНОЈ УТАКМИЦИ „СВРАКЕ“ САВЛАДАЛЕ „ПЛАВЦЕ“, ПА СИТИ ИМА ПРИЛИКУ АКО ПОБЕДИ ЕВЕРТОН ДА СЕ ПРИБЛИЖИ ЛИДЕРУ НА ТРИ БОДА

        Емре Кан је пре нешто мање од месец дана у 11. колу Премијер лиге савладао Тиба Куртоу на Енфилду. Од тог тренутка, па све до гостовања Челсија на Сент Џејмс парку мрежа „плаваца“ је мировала.

        Решења за гол против лидера Премијер лиге нису имали играчи Вест Брома, Шалкеа, Сандерленда и Тотенхема. А, онда је Папи Демба Сисе уз помоћ саиграча дошао до добитне комбинације за гранитну одбрану Жозеа Муриња.

        После 498 минута Челси је капитулирао! А недуго затим Куртоа је још једном савладан.

        У сјајном мечу 15. кола одиграном на Сент Џејмс Парку, Њукасл - Челси 2:1!

        Много тога није успевало ове суботе играчима Челсија, а проблеми су почели још у среду, када је Немања Матић добио жути картон против Тотенхема, што је значило да неће путовати са саиграчима на север Енглеске.

        Матић је до ове утакмице био стартер у свим овосезонским дуелима Челсија у Премијер лиги и Лиги шампиона, али и без њега у тиму „плавци“ су нападали и диктирали темпо већи део меча против Њукасла, док су играчи сада седмопласиране екипе стрпљиво чекали шансу.

        А она им се указала у 58. минуту, када је Папи Сисе, смо пет минута по уласку у игру, искористио неспретну реакцију Герија Кејхила и матирао Куртоу. Исти играч поново је затрсао мрежу у 78. минуту, после још једног контранапада.

        Само неколико секунди раније Челси је могао до изједначења, али је Азар после додавања Бранислава Ивановића погодио стативу.

        Тешко без Матића, Челси поражен у Њукаслу!Фото: АП/Сцотт Хеппелл Успео је Дидије Дрогба да врати неизвесност поготком у 83. минуту, када је ударцем главом реализовао центаршут Фабрегаса, али иако су непосредно пре тога остали са играчем мање због искључења Стивена Тејлора, домаћи фудбалери имали су снаге да се одбране до краја меча.

        Фудбалерима Челсија није помогло ни то што је у другом полувремену међу стативама Њукасловог гола стајао 21-годишњи дебитант у Премијер лиги, Џек Алнвик. Млади голман заменио је повређеног Роберта Елиота у паузи и одлично је одрадио свој посао. Јесте „запливао“ у празно код Дрогбиног гола, али и пре и после тога показао је да тренер Алан Пардју у будоћности може озбиљно да рачуна на њега.

        Био је ово први пораз Челсија ове сезоне у првенству и први после чак 23 утакмице, док је Њукасл примио први гол на свом терену још од септембра.

        Упркос изгубљеном мечу, Челси ће остати на водећој позицији, али ако Манчестер сити савлада Евертон, разлика ће износити три бода.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари