Чеферин и Кокеза о развоју фудбала у Србији

ПРЕДСЕДНИК UEFA У „КУЋИ ФУДБАЛА“ ГОВОРИО О ХУЛИГАНИМА, „НАЦИОНАЛНОМ СТАДИОНУ“, РЕГИОНАЛНОЈ ЛИГИ...

        Председник UEFA, Александер Чеферин, и први човек Фудбалског савеза Србије, Славиша Кокеза, појавили су се данас у „Кући фудбала“ у Старој Пазови пред великим бројем акредитованих новинара.

        Посета Словенца, који је прошле године, уз подршку ФСС, кандидатуру преточио и у победу на изборима за првог човека UEFA, изазвала је велику пажњу домаће спортске јавности, а Чеферин и Кокеза говорили су о разним актуелним темама, што локалним, што глобалним.

        Чеферин, који се недавно блиско везао за српски фудбал именујући нашег легендарног фудбалера Дејана Станковића за личног саветника, говорио је и о неким „вечним“ темама, попут хулиганизма или регионалне лиге за клубове.

        „Драго ми је што сам овде. ФСС ме је подржавао још када сам био далеко од избора за председника UEFA и тиме показао да је мудар, а не неко ко се укључи само када се назире победник“, рекао је Чеферин на одличном српском језику и потом се осврнуо конкретним проблемима са којима се сусреће наш фудбал.

        „Највећи проблем који Србија има у вези са фудбалом је инфраструктура. Разговарали смо и са председником Владе (Александром Вучићем, прим. аут.), који је дао уверење да ће учествовати у финансирању разних пројеката. Драго ми је да смо добили личну гаранцију од господина Вучића да ће држава дати неколико милиона евра да се изграде терени са вештачком травом, као и Национални стадион“, рекао је и додао:

         „UEFA је финансијски већ много помогла ФСС и наставиће у томе“.

        О проблему са хулиганима…

        „Не могу само фудбалске организације да се боре против тога, већ морају да се укључе и владе држава. Зато и разговарамо са њима где год да одемо. Изгредници не смеју да буду на стадионима, а Србија је у опасности да због инцидената буде избачена из европских такмичења. Не може, међутим, Славиша Кокеза да затвара људе, већ то морају да раде државне институције“.

        О регионалној лиги…

        „Постоји размишљање, али тренутно ништа више од тога. Тренутно не могу да кажем ко ће играти, када, где... У медијима је било представљено као да је UEFA већ подржала екс-ју лигу, али то је дезинформација. Ми планирамо такве лиге, али могу само да кажем да оне неће заменити национална такмичења“, поручио је Чеферин, чије су обраћање пратили и бивши челници ФСС, почасни председник Томислав Караџић, као и некадашњи генерални секретар, а сада високи чиновник UEFA, Зоран Лаковић.

        Председник ФСС, Кокеза, истакао је важност посете првог човека европског фудбала.

        „Ово је важан дан за фудбалску Србију и хвала господину Чеферину на издвојеном времену да нам дође у госте. Разговарали смо о развоју фудбала у Србији и мислим да смо неке добре ствари и успели да договоримо“, рекао је Кокеза и додао:

        „ФСС и UEFA имају одличну сарадњу, што се види и на недавном примеру Партизана. Могу само да кажем велико хвала господину Чеферину на свему. У наредних десетак дана ћемо кренути у реализацију пројекта постављања терена са вештачком травом, који ће бити у сарадњи са општинским и градским властима“, додао је он.

        Име ако платим

        На питање постављено Кокези да ли ће неки стадион у Србији, можда, добити име по Чеферину, Словенац је инсистирао да одговори.

        „Толе Караџић ми је рекао да може ако будем дао паре, тако да ништа од тога“, рекао је Чеферин кроз осмех.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари