„Буквални“ Стојковић: Спремамо се за рат!

УПОЗОРИО ДА ЈЕ ПРОТИВНИК ПРОШЛОГОДИШЊИ ПОЛУФИНАЛИСТА ЕП

И ДА ЗАСЛУЖУЈЕ САВ МОГУЋИ РЕСПЕКТ

Владимир Стојковић

        „Биће преозбиљна утакмица, не потцењујемо никог, већ се буквално спремамо за рат“, у свом стилу је, можда мало претерано, али искрено говорио Владимир Стојковић уочи једне од пресудних утакмица „орлова“ на путу ка Мундијалу у Русији.

        Први голман репрезентације Србије рекао је да му прија што је део јавности прогласио Велс за аутсајдера у мечу у Београду, али упозорио да је противник прошлогодишњи полуфиналиста Европског првенства и да заслужује сав могући респект, чак и без звезде Реал Мадрида Герета Бејла.

        „Не можемо да кажемо да су Велшани аутсајдери јер су прошлог лета били учесници полуфинала првенства Европе, али је лепо када их многи отпишу пре доласка у Београд. То значи да смо ми на добром путу и да добро играмо“, рекао је Стојковић у интервјуу за „Танјуг“.

        Стојковић додаје да осећа подршку народа и медија на путу ка пласману на Мундијал у Русију.

        „Почели смо да играмо онако како се очекује од нас, самим тим смо медијски и са трибина подржани. Преостаје нам да наставимо тако и корак по корак да газимо ка Мундијалу. Познати смо да против аутсајдера три месеца раније уписујемо победе. То је већа обавеза и већи терет, сви очекују три бода против нимало наивне репрезентације и даћемо све од себе да обрадујемо нацију“.

        Према његовим речима дуел против Велса није пресудан у квалификацијама јер је много бодова у игри, али би могао много да донесе Србији у случају тријумфа.

        „Свака наредна утакмица је најважнија, а Велс је следећи противник. Остало је пет подједнако битних мечева и не можемо да кажемо је све или ништа. Морамо да будемо спремни и из позитивне атмосфере дођемо до још једног доброг резултата, тензија нам није потребна“.

        Бивши чувар мреже Црвене звезде и Партизана не сматра да убедљиве победе над „змајевима“ 6:1 и 3:0 у претходном циклусу квалификација за Светско првенство играју битну улогу.

        „Не знам да ли код њих то ствара страх, али код нас сигурно не ствара мањак респекта. Играмо против Велшана као да никад се нисмо састајали међусобно, али ако гледамо шта је било пре четири године онда исто требамо да уђемо у меч. Не смемо да се обазиремо што је било 6:1, све се заборавља“, јасан је Стојковић.

        Утакмица између селекција Србије и Велса игра се 11. јуна на Стадиону „Рајко Митић“.

        Селекција коју с клупе предводи селектор Славољуб Муслин на деоби је првог места у групи са Републиком Ирском, која такође има 11 бодова, док су Велс и Аустрија на трећој и четвртој позицији са по седам.

        „После шест година смо у ситуацији да водимо (на табели). Није било лако стићи до првог места, а биће тешко и задржати се ту. Неће нам бити лако, јер сада сви желе да нас стигну“, рекао је српски фудбалер Иван Обрадовић агенцији Бета.

        „Има још много да се игра. Утакмица против Велса неће решити много тога, али ће нам много значити да направимо искорак ка Мундијалу. Треба да будемо паметни. Неиграње Бејла јесте олакшавајућа околност, али треба да будемо опрезни“, казао је Обрадовић.

        Обрадовић је навео да је задовољан сезоном у Андерлехту, клубом с којим је постао шампион Белгије.

        „Издигао сам се изнад свега. На почетку нико није очекивао да ћу много играти, а постао сам стандардан, мој статус се променио и освојили смо титулу. Имам још две године уговора, свиђа ми се град, свиђа се и породици, добар је клуб. Надам се да ћу продужити уговор, али полако“, рекао је Обрадовић.

        Он је оценио да Србија има квалитет да као првопласирана у групи оде на Светско првенство у Русији 2018. године.

         „Мислим да смо спремни за тако нешто, имамо микс младости и искуства, и жељу да направимо резултат. Треба да будемо максимално озбиљни. Имамо снаге да будемо први, ово што се дешава није случајно. Имамо добар колектив који супер функционише и надам се да ће се тако наставити“, рекао је леви бек белгијског Андерлехта.

        Обрадовић је позвао навијаче да у што већем броју дођу на стадион против Велса, јер је подршка са трибина преко потребна. Репрезентативци Србије су се окупили у понедељак и имаће времена да се спреме за дуел са Велсом.

        „Сви смо уморни, првенства су била дуга, али знамо колико је битна утакмица која нас чека. Треба добро да се припремимо, али имамо много времена“, рекао је Обрадовић.

Није време за Партизан

        Стојковић претходних шест месеци није добијао шансу у енглеском друголигашу Нотингем Форесту, али је, како наглашава, довољно искусан и спреман да се још једном успешно избори са таквом ситуацијом.

        „Није ми први пут, већ сам се сусретао са тим, самим тим више сам посвећен репрезентацији и сву енергију усмеравам ка њој. Понекад је то добро... Потпуно сам спреман психички и физички“, закључио је Стојковић, одбацивши да говори о могућем повратку у Партизан јер је тренутно фокусиран само на државни тим.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари