Будућа Зенит Арена - чудо од стадиона...

ИНСПЕКТОРИ FIFA БИЛИ СУ У У ПРВОЈ ПОСЕТИ РУСИЈИ, ДОМАЋИНУ СП 2018.

И УТИСЦИ ИЗ САНТ ПЕТЕРБУРГА СУ ИМ ИМПРЕСИВНИ

Стадион у Сант Петербургу (рачунарски модел)

         Поучени лошим искуством из Бразила, када су поједини стадиони завршени у данима када је Мундијал већ почео, FIFA и Руси су се благовремено дали на посао. Светска кућа фудбала је саопштила да ће супермодерна Зенит Арена у Сант Петербургу, сасвим сигурно бити завршена до почетка Шампионата света 2018.

         Председник инспекцијског комитета FIFA Кристијан Унгер обишао је градилиште у другом највећем руском граду и уверио се у ток радова.

         - Нема озбиљнијих проблема и не сумњам да ће стадион бити готов на време. Верујем да ће то бити једна од најбољих локација у Русији. Савршен објекат на савршеном месту - рекао је Кристијан Унгер.

         Будућа Зенит Арена моћи ће да прими 70.000 гледалаца и очекује се да буде отворена у мају 2016.

         Заједничка делегација FIFA и представника Организационог комитета Мундијала 2018, до 23. октобра ће обављати прву званичну инспекцију стадиона. У делегацији је 40 стручњака FIFA из области пројектовања и изградње стадиона, припреме и организације такмичења, безбедности, транспорта, логистике, услуга, емитовања, медијских активности, медицинске контроле, маркетинга и система продаје улазница.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари