Бразил у финалу Купа конфедерација

БРАЗИЛ ЈЕ СА 2:1 САВЛАДАО УРУГВАЈ И БИЋЕ У ПРИЛИЦИДА БРАНИ ТИТУЛУ

У ФИНАЛУ СЕДМОГ КУПА КОНФЕДЕРАЦИЈА

        Домаћин седмог Купа конфедерација, Бразил, браниће титулу освојену у Јужној Африци, након што је у првом полуфиналу савладао првака Јужне Америке, Уругвај са 2:1.

       Име другог финалисте 30. јуна на „Маракани”, знаће се у четвртак вече након утакмице Шпанија - Италија (21ч).

       После минута ћутања Марку Вивијену Фоу, који је умро на терену полуфинала Купа конфедерација пре десет година, Бразил није био боља екипа, али је фантастични голман Жулио Сезар доказао да му нема премца када су у питању одбране пенала.

       Његов прошлогодишњи саиграч из Интера, Дијего Форлан, имао је прилику да постигне гол са беле тачке у 14. минуту, али је голман Сезар био на висини задатка. Претходно је Луис Густаво за најстрожију казну фаулирао Луиса Суареса.

       „Кариоке” су прве дошле до поготка, и то из првог ударца на гол Фернанда Муслере. Ново појачање Барселоне, Нејмар је био најбржи на лопту Паулиња убачену у стилу Андрее Пирла са своје половине у 41. минуту, Муслера је успео да одбије лопту али на ногу Фреду, који је ефектно пласирао у небрањени угао.

       Само три минута у наставку било је довољно Уругвајцима да изједначе. После сјајне акције, Единсон Кавани је небрањиво погодио у леви угао Сезаровог гола. Играло се потом без шансе све до 66. минута, када је ударац Форлана завршио преко гола.

       Уругвајци су били конкретнији, али без среће да реализују и прилику у 79. минуту, а казна је стигла у 86. Нејмар је на другој стативи сјајно пронашао Паулиња, који је главом погодио празну мрежу, након прве грешке и лоше процене Муслере.

       Упркос сјајној игри Паулиња, Фифа је за најбољег играча утакмице прогласила голмана Бразила, Жулија Сезара.

       Бразил је најтрофејнија селекција од када је установљен Куп конфедерација, пошто у претходних шест турнира има чак три титуле. Шпанија је актуелни светски и европски првак и „кариоке” ће засигурно вечерас на стадиону „Кастелао” у Форталези навијати за „азуре”, које су у групној фази победиле са 4:2.

       Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари