Божинов: Сви морамо да играмо као колектив

САМО ДА СЕ ПРОТИВНИК НИКАДА НЕ ПОТЦЕЊУЈЕ, КО ГОД БИО, СВИ ИГРАЈУ ФУДБАЛ И ИМА ДОСТА ТАЛЕНАТА

   Валери Божинов

        Фудбалер Партизана Валери Божинов рекао је да је његов клуб фаворит у многим утакмицама, али да мора константно да се доказује.

        Партизан се пласирао у четвртфинале Купа Србије, пошто је као гост победио Жарково са 2:0, головима Божинова.

        „Сви су помало потценили Жарково, али то су заправо клинци Рада, њих четири-пет у стандардној постави, који су ту на каљењу и који су играли Лигу шампиона са својом генерацијом прошле године. Њих пар ће бити регрутовано за први тим. Ово не говорим као изговор, већ само да се противник никада не потцењује, ко год био. Сви играју фудбал и има доста талената. Много младих је дошло из наше Омладинске школе у први тим Партизана и то су генерације које стасавају брже него ми“, рекао је Божинов за клупски сајт.

        „Меч с Радничким нам је био опомена да више нема опуштања. Истина је да смо ми Партизан и да смо фаворити, али то је увек само на папиру. Морамо да се доказујемо у сваком мечу, а посебно када је реч о Куп утакмицама, где се игра на испадање“, казао је Божинов.

        Бугарски нападач је навео да му је драго због голова.

        „Драго ми је да сам то ја, јер то и јесте мој посао као центарфора, али као што шеф истиче, није важно ко је дао гол, јер појединци нису тим, већ сви морамо да играмо као колектив. Ако смо себични и желимо само соло акције, то нам се обија о главу. Захвалио бих и Николи Ђурђићу за асистенцију и драго ми је да је и он прекинуо неки лош низ“, додао је он.

        Према његовим речима, драго му је због тога што су против Жаркова наступили играчи који нису имали много прилика да играју у претходном периоду.

        „За фудбал је битно да се имају утакмице у ногама јер тренинзи и утакмице нису исто. Неки од њих нису играли пет месеци и не можемо очекивати да буду као Меси на терену после толике паузе. Важно је да се види њихово залагање и жеља да гризу за клуб. Шеф види ко се колико труди. Само да нас заобиђу повреде“, рекао је Божинов.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари