Борац о Суботици: „Ово више није случајно!“

ПРЕД ПОЧЕТАК ДРУГОГ ПОЛУВРЕМЕНА СВИ ИГРАЧИ БОРЦА ПОСЕДАЛИ СУ НА ТРАВУ, ОКРЕНУТИ ЛЕЂИМА…

 

        „Велика брука“, поручује фудбалер „зебри“ Урош Стаменић о суђењу и уопште самој утакмици његовог Борца против Спартака у Суботици у којој смо видели два пенала, два црвена картона, седање на траву, испуцавање лопте преко стадиона...

        Слика са градског стадиона у Суботици већ је обишла регион.

        Нажалост, ни због чега позитивног... Домаћи Спартак славио је у 17. колу Суперлиге против Борца (3:1) у мечу који је пратио низ контроверзних судијских одлука, махом на штету гостујућег тима, због чега је дошло и до вишеминутног прекида.

        Гости су се бунили након одлуке арбитра Илића у 42. минуту када је старт Јовановића на Чечарићу окарактерисао као фаул за најстрожу казну, али није се на томе зауставио.

        Играчи Борца, који су до тог тренутка водили у Суботици 1:0, су „опколили“ судију из Ћуприје захтевајући објашњење за ову одлуку, да би епилог бурне расправе био директан црвени картон за Лазара Јовановића, па његовог саиграча Амера Дуповца, што је додатно распламсало страсти на терену.

        Један од актера овог меча био је и Урош Стаменић (21) који је непосредно пре разговора за Мондо погледао детаље са спорне утакмице и први коментар на збивања у Суботици му је био: „Веруј ми да нисам паметан шта да кажем“.

        Застао је и сам наставио...

        „Очигледно је да је ово велика срамота и није први пут да нам се дешава ове сезоне на све проблеме које имамо, више нема смисла... Велика брука“, навео је млади фудбалер чији клуб је „грмео“ и након суђења на сусрету Борца и Партизана.

        Описао је шта се тачно десило у гужви са судијом Миланом Илићем.

        „Пре свега прво је била рука, па фаул за нас, па пенал који није био“, анализирао је Стаменић акцију Спартака која је претходила пеналу и додао: „Нико њему (судији Милану Илићу прим. аут.) ништа није опсовао, не знам ни сам зашто је поделио те црвене картоне. После је рекао да му је неко нешто опсовао, а тога није било“.

        Пауза је потрајала и деловало је као да се играчи Борца спремају да напусте терен.

        „У том тренутку, вруће главе, мозак не ради најбоље. Нисмо ни сами били сигурни шта да радимо и шта је најпаметније у том тренутку. Судија је то свирао и нико његову одлуку не може да промени, али покушали смо да бар некако утичемо на то да не може више овако. Прешло је сваку меру!“.

        Пред почетак другог полувремена сви играчи Борца поседали су на траву, окренути леђима, те одбијали да наставе меч да би након петоминутне паузе сусрет ипак настављен.

        „Јасна порука свима!“, рекао је одлучно Стаменић.

        Ипак, није било јасно свима...

        У јавности се спекулисало и о томе да ли је одлука за „штрајк“ на терену била због лоше финансијске ситуације у Борцу и неисплаћених плата...

        „То је било само због суђења...“, објаснио је додатно фудбалер који је овог лета стигао из Војводине, а осим спорног „седења“ на трави видели смо и одлуку голмана „зебри“ Владимира Бајић да лопте испуцава преко стадиона.

        Такође, тренеру екипе из Чачка, која се ове сезоне грчевито бори за опстанак, Игору Спасићу је позлило у току меча због чега је отишао у свлачионицу, док Борац у другом полувремену, са два играча мање, није могао да заустави Спартак који је постигао два гола и преокренуо резултат у своју корист (3:1).

        На свом сајту Борац је извештај са утакмице овако насловио: „Ово више није случајно!“.

        „Знамо да ко губи има право да се љути. Борац је поново изгубио, али оно што се дешавало на северу Србије не изазива љутњу, већ гнев и бес. Очито је да из утакмице у утакмицу специјалци у виду фудбалских арбитара одрађују без имало савести свој посао. Наш тим је поражен од Спартака упркос вођству. Више од једног полувремена Борац је играо са два играча мање, а човек који обавља посао фудбалског судије је два пута упро прстом у белу тачку. Камере су све забележиле у Суботици, само се надамо да они који буду монтирали тај материјал имају бар мало више савести од поменутих актера овог меча. То заиста није тешко“, пише на сајту Борца, уз фотографију како играчи чачанске екипе седе на терену у знак протеста.

        Поводом овог случаја још се није огласио нико из ФСС.

Директор Спартака Драган Ђорђевић: „Не увлачите Спартак у ово“

        „Срамотно је чему смо присуствовали! Наш клуб не жели ниједним потезом да буде део проблема у Борцу. Неукусно је да нас увлаче у ту причу! Спартаку није потребна ничија помоћ да би победио последњег на табели! Уосталом, наше треће место много говори“, изјавио је директор Спартака, преноси „Спортски журнал“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари