Бјековић о дербију: И балет је занимљивији...

ПАРТИЗАН ОВЕ СЕЗОНЕ ОСТАЈЕ БЕЗ ТИТУЛЕ - САМО АКО НЕ ЖЕЛИ ДА ЈЕ ОСВОЈИ - ЗАКЉУЧИО ЈЕ БЈЕКОВИЋ

Ненад Бјековић

  • Звезда је у последња два дербија једном погледала ка Партизановом голу, ето како је играла, а бежи Партизану шест бодова. Ту нешто није у реду

        Легенда Партизана Ненад Бјековић као и увек без длаке на језику и право у мету, када је у питању стање у српском фудбалу. Некада одлични центарфор, а касније и прослављени функционер тима из Хумске разочаран је приказаном игром у вечитом дербију.

        - Ни претходни није био славан, али шта смо ми то сви гледали у суботу - још ми није јасно. Хоп-цуп, рикверц, ручна. И балет је занимљивији. Једино амбијент заслужује високу оцену, био је одличан, какав и треба да буде. Али играчи оноликој публици нису дали ни зрно од очекиваног, штавише. Жалосно је то - каже Бјековић за „Блиц“.

        Бјековић је посебно разочаран игром странаца у оба тима и подржава идеју председника ФСС Славише Кокезе да се смањи број иностраних играча у Суперлиги.

        - То је озбиљан проблем и то понављам годинама. Видим да је и председник ФС Србије Славиша Кокеза открио да превише странаца није добра ствар. Да будемо јасни, апсолутно сам за фудбалере из иностранства, али за оне који доносе разлику и, што је најважније, које може клуб добро да прода. Ове што играју у Звезди и Партизану познаје само њихова родбина! Читам у медијима да странци из табора вечитих ривала харају, одлучују у нашем фудбалу. Мени такав фудбал не треба.

        Црно-бела легенда сматра да је Партизан заслужио бољи резултат од 1:1.

        - Партизан је био квалитетнији. И ближи победи. Он има и бољи тим од Звезде. Звезда је у последња два дербија једном погледала ка Партизановом голу, ето како је играла, а бежи Партизану шест бодова. Ту нешто није у реду. Верујем и у то да ће Партизан ове сезоне да остане без титуле само ако не жели да је освоји - закључио је Бјековић.

МАЈО НИЈЕ СМЕО ДА СУДИ ДЕРБИ

        Главни судија дербија Мајо Вујовић, заједно са помоћницима, није обавио задатак како ваља.

        - Тај човек није смео да суди највећу утакмицу коју Србија има. Видели сте грешке. Ако треба неки људи да се вежбају на дербију или да им се реваншира за неке ствари тиме што ћеш им дати да суде овакву утакмицу, онда је све отишло дођавола - истиче Бјековић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари