Билић: Многе екипе би прошле као Партизан

ХРВАТСКИ ТРЕНЕР ОДУШЕВЉЕН ГРОБАРИМА И ЊИХОВОМ ПОДРШКОМ ИГРАЧИМА, УПРКОС УБЕДЉИВОМ ПОРАЗУ

Славен Билић

        Бешикташ је без много муке савладао Партизан 4:0 у 3. колу Лиге Европе.

        Славен Билић је, наравно, био задовољан после утакмице на стадиону у Хумској, јер су његови фудбалери остварили важну победу и сада деле прво место на табели са Тотенхемом.

        „Срећни смо. Играли смо баш добро. Били смо бољи, озбиљни на тешком гостовању... Заслужили смо ову победу, дали смо рано гол и доминирали. Неко ће рећи да је било лако. Било је лако само зато што смо играли добро, дисциплиновано“, почео је Билић своје излагање пред новинарима после меча.

        Хрватски тренер је у најави дуела говорио да Партизан има квалитетан тим, а упркос оваквом исходу дуела каже да је остао при тој тврдњи.

        „Нисам променио мишљење о Партизану после ове утакмице. Прво, ми смо играли одлично и многе екипе би прошле као Партизан, а друго, Партизану је ова утакмица дошла после вечитог дербија“, покушао је Билић да оправда слабо издање црно-белих.

        Упркос убедљивом поразу, навијачи Партизана одлично су навијали и пружали подршку својим играчима. Приметио је то и Билић.

        „Навијачи су били одлични! И једни и други. Навијали су у границама спортског“, рекао је и додао:

        „Ово што се десило на крају... Не само ја, него и моји играчи причају о томе... Само сам два пута ово видео. У Сплиту и овде. Ово је стварно било импресивно од Гробара“.

        Како тренутно ствари стоје, прва два места у Групи Ц припашће Бешикташу и Тотенхему. Остаје само да се види којим редоследом.

        „Посао још није завршен, тек је октобар, није мај. Наставићемо да играмо овако... Немам проблем да моји играчи показују самопоуздање, али под условом да остану фокусирани и да побеђују... А када на то, можда, забораве, подсетићемо их које су им обавезе“.

        Новинаре је интересовало одакле толика мотивација међу играчима Бешикташа у мечу Лиге Европе, коју многи клубови не схватају озбиљно.

        „Зашто су моји играчи толико мотивисани? Па, играју Лигу Европе. Уз то, имају самопоуздање, јер сад иде добро. Кад није ишло добро, такође су имали самопоуздање... Играчи су били мотивисани и прошле године. Када све иде добро, онда се може говорити и о мотивацији. Треба бити прави и кад не иде добро. Карактер тима се прави и то је процес, то не настаје преко ноћи“, истакао је Билић.

        Хрватски тренер је открио и шта је саветовао младим играчима Партизана, са којима је причао по завршетку утакмице.

        „Партизан има спој младости и искуства, али ови који су млади су баш клинци. Наравно, нисам хтео да их мотивишем да играју боље, већ да им кажем да је време пред њима, да дигну главу...“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари