Бањички Рад се консолидује и креће храбро напред

РАД ЈЕ ПОЛУСЕЗОНУ У ЈЕЛЕН СУПЕРЛИГИ ЗАВРШИО НА ПОСЛЕДЊЕМ МЕСТУ НА ТАБЕЛИ, АЛИ ЈЕ ДОБРО КРЕНУО У НАСТАВКУ

         Председник Управног одбора ФК Рад Владимир Савић је истакао да је куп исплатио неколико заосталих примања играчима и запосленима, а да се до краја месеца очекује идејно решење за стадион Краљ Петар И.

         „Многи су Раду прогнозирали судбину Хајдука из Куле и постојање мало дуже од живота лептира. Ми смо ипак успели да се консолидујемо и кренемо храбро напред“, рекао је Савић.

         Рад је полусезону у Јелен Суперлиги завршио на последњем месту на табели, али је добро кренуо у наставку и примакао се бодовно сигурној зони.

         „Победа над Новим Пазаром и освојен бод против претендента за европско клупско такмичење, Радничког у Нишу, само је надоградња позитивних дешавања у и око фудбалског клуба Рад“, рекао је Савић.

         Председник УО Рад додао је да је клуб још у транзиционом процесу, али да је много тога урадјено.

         „Фудбалерима и радној заједници је исплаћено неколико заосталих примања, а наслеђени дуг је смањен за износ од 230.000 евра. Клупски ресторан је адаптиран, рачун је брзо одблокиран, организоване су квалитетне припреме у Турској и оформљен респектабилан играчки кадар за који верујемо да ће изборити опстанак Раду на елитној сцени Србије“, рекао је Савић.

         Он је подсетио да је започета реконструкција десне бочне стране западне „Краљеве трибине“ и додао да је у завршној фази и централна страна на којој се налази Службени улаз.

         „Упоредо се ради на решавању хидро-изолације која је годинама представљала проблем нарушавајући канцеларијски простор и представљајући сталну опасност да се плафон уруши. До краја месеца се очекује идејно решење за цео спортски објекат ФК Рад како би се што ургентије кренуло ка дугожељеној реализацији званој стадион Рада“, рекао је Савић.

         Он је истакао да је отворено „неколико озбиљних прича“ с потенцијалним спонзорима и донаторима и да верује да ће клуб у догледно време имати пул спонзора.

         Савић је најавио и да се припрема отварање клупског бутика са Радовим артиклима и да је циљ да се пројекат реализује у току трајања пролећне полусезоне.

         После 18 кола у Суперлиги Србије, Рад се налази на последњем 16. месту на табели са 15 бодова и има бод мање од претпоследњег Јавора и два мање од Доњег Срема на 14. месту.

         Екипа Александра Јанковића у недељу на свом терену игра против актуелног шампиона Партизана.

         Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари