Бане: Меч са Велсом вредан шест бодова…

КАПИТЕН РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ РЕКАО ДА ПРЕДСТОЈИ ЈЕДНА ОД КЉУЧНИХ УТАКМИЦА ГЕНЕРАЦИЈЕ

   Бранислав Ивановић

        „Могу да кажем да је утакмица с Велсом вредна шест бодова. Мораћемо много тога да урадимо да бисмо дошли до доброг резултата, али ми смо спремни и учинићемо све да остваримо добар резултат“, рекао је Ивановић новинарима у Старој Пазови.

        Србија ће у недељу дочекати Велс у шестом колу Групе Д квалификација за Светско првенство 20178. годину у Русији.

        Екипа Славољуба Муслина је прва на табели са 11 бодова, колико има и Република Ирска, која дочекује Аустрију, док је Велс трећи са седам.

        „Није лако ни доћи, а ни одбранити прво место. Сада када се ближи крај квалификација свака утакмица има већи тежину. Ова је једна од кључних утакмица генерације. Имамо још пет утакмица до краја. Бићемо опрезни“, рекао је он.

        Упитан да ли је због скорог завршетка сезоне присутан умор, Ивановић је казао да су сви играчи имали времена да се одморе.

        „Верујте ми у ову утакмицу сви улазе као у прво коло шампионата. Имали смо доста времена за одмор, а сада и две недеље доброг рада. Сви су физички спремни за 90 минута борбе. Очекујем то и од Велса. Ово је за њих можда последња шанса да се врате у борбу за Русију. Сигурно се нису отписали, јер желе себе да виде у Русији“, рекао је Ивановић.

        Претходни пут када је Велс гостовао у Србији 2012. године, а тада су их 'Орлови' у Новом Саду са 6:1. На питање велшких новинара да ли ће тај имати утицај на сутрашњој утакмици, Ивановић је рекао да се много тога променило.

        „Имали сте много успех од тада, то вам је била прекретница. Не видим никакву конекцију између ове две утакмице. Ово је за нас једна од најважнијих утакмица. Такве утакмице се не дешавају често. Очекујем у потпуности другачију“, рекао је он.

        Ивановић је казао да је свестан колики значај има Герет Бејл за репрезентацију Велса, али је казао да он не чини екипу и да је сигуран да ће Велс показати компактну игру.

        Утакмица између Србије и Велса играће се од 20.45 на стадиону „Рајко Митић“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари