Бане Ивановић: Желим титулу и на Мундијал

КАПИТЕН НАШИХ ФУДБАЛЕРА О СЕЗОНИ СА ЗЕНИТОМ ИЗ САНКТ ПЕТЕРБУРГА И О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ

Бранислав Ивановић

        НОВА сезона, старе амбиције. Фудбалери Зенита желе да врате титулу у Санкт Петербург. Капитен Србије Бранислав Ивановић (33) је у прошлом зимском прелазном року дошао из Лондона у најлепши град Русије. Дрес Челсија је после девет година заменио мајицом Зенита, а некако се све уклопило са плановима за нову сезону у којој је у Премијер лиги Русије одиграно већ 12 кола.

        Екипа капитена српске репрезентације је тренутно на првом месту са осам победа, четири ремија и без пораза, са гол разликом 23:5. У стопу их прати Локомотива са два бода мање.

        - Сезона је почела сјајно за Зенит и види се ентузијазам свих у клубу, који се преселио и на трибине. Циљ нам је титула шампиона Русије, чиме би се прекинуо двогодишњи пост - подсећа Ивановић када је Зенит видео најважнији трофеј у Русији.

        Одлазак у Петербург је, очигледно, био прави потез. На неки начин је фудбалска каријера и путања Банета Ивановића добила симболику, јер је капитен Србије већ био у Русији. Од 2006. до 2008. године је носио дрес Локомотиве из Москве.

        - У Русији је специфична лига и последњих десетак година је очигледан још већи напредак. Много улажу у фудбал, а крунски доказ је организација Светског првенства следеће године. Биће то једно сјајно искуство за њих, а надам се и за репрезентацију Србије - додаје Ивановић.

        И када смо код Русије и Мундијала, испоставило се да ће он морати да буде чекиран у Београду против Грузије, пошто су „Орлови“ прву прилику за оверу пласмана на СП испустили синоћ поразом у Бечу од Аустрије (3:2).

        - Прошлог септембра смо на сјајан начин започели квалификације и ево после мало више од годину дана смо на њиховом крају. Ова генерација играча нема намеру да се задовољи учешћем у њима. Знало се од почетка да је наш циљ одлазак на Мундијал. Био сам учесник Светског првенства 2010. у Јужној Африци и врло добро знам колико то такмичење значи за сваког играча - каже Ивановић.

        Стандардан у тиму Зенита код новог тренера Роберта Манчинија, стандардан у дресу Србије код селектора Славољуба Муслина. Бранислав Ивановић има прилику да следећег пролећа и лета испуни две највеће жеље. Да освоји титулу са Зенитом и да Србију у „својој“ Русији као капитен предводи на Мундијалу.

УСКОРО У КЛУБУ 100!

        Бранислав Ивановић ће ускоро ући у „клуб 100“ фудбалске репрезентације Србије. Капитен „Орлова“ је синоћ у Бечу против Аустрије одиграо 97. утакмицу за национални тим. У понедељак ће против Грузије 98. пут бити на терену, а ако Србија оде на Мундијал у Русију, нема сумње да ће оборити рекорд Дејана Станковића од 103 меча. За њим следи Саво Милошевић са 102, Драган Джајић са 85, Драган Стојковић 84...

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари