Анри завршио с фудбалом, постаје водитељ

„ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ДРУГИ ДЕО КАРИЈЕРЕ, РАДУЈЕМ СЕ ПОВРАТКУ У ЛОНДОН

И САРАДЊИ СА СКАЈ СПОРТОМ“

Тјери Анри

        Некадашњи капитен и најбољи стрелац у историји Арсенала, Тјери Анри, решио је да у 38. години заврши играчку каријеру и посвети се послу ТВ коментатора.

        Француз ће убудуће радити као стручни консултант на телевизији Скај Спорт.

        Анри је пре две недеље напустио Њујорк Ред Бул, за које је играо четири и по сезоне.

         „Одлучио сам да се повучем после 20 година професионалног играња фудбала. Било је ово невероватно путовање и желим да се захвалим навијачима, саиграчима и свима са којима сам сарађивао. Време је за други део каријере, радујем се повратку у Лондон и сарадњи са Скај Спортом. Носим са собом невероватне успомене, углавном добре. Надам се да сте уживали гледајући ме, исто колико сам и ја уживао док сам играо. Видимо се на другој страни...“, наводи се у саопштењу.

        Сјајни нападач је професионалну каријеру почео 1994. године у Монаку, из којег је пет година касније прешао у Јувентус. Није се дуго задржао у Торину, пошто је само шест месеци касније потписао за Арсенал. Тај трансфер износио је 11 милиона фунти, а био је један од најбољих у историји лондонског клуба.

        Анри је за „тобџије“ одиграо 369 утакмица и постигао 226 голова“. Са клубом из северног Лондона освојио је две титуле у Премијер лиги, три FА купа, а 2006. је играо финале Лиге шампиона.

        Арсенал је напустио јуна 2007, када је Барселона за њега платила 24 милиона евра. Са Каталонцима је 2009. године постао првак Европе, али је годину дана касније отишао у САД.

        За репрезентацију Француске одиграо је 123 утакмице и постигао 51 гол. Са „триколорима“ је освојио титулу светског (1998.) и европског првака (2000.).

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари