Алексић, Доњи Срем: Цела лига је намештена

ФСС, КАД ХОЋЕ ДА БУДЕ РЕГУЛАРНО, ШАЉЕ МАЖИЋА И ГЛОЂОВИЋА,

А РЕЦИМО ВУЈОВИЋА ДА СУДИ НАМЕШТЕНЕ УТАКМИЦЕ

Милан Алексић

        Из Пећинаца не престају да кипте од беса. Нити ће, тврде!

        „Да сам имао 50.000 евра да потплатим судије, Доњи Срем би данас можда био суперлигаш“, тврди председник тог клуба Милан Алексић у разговору за „Информер“.

        Бизнисмен из Пећинаца додао је да је „последњих пет кола Суперлиге изрежирано“ и да је „по сваку цену морао да опстане Спартак“.

        Суботичани су три кола пре краја у једном од најконтроверзнијих утакмица сезоне победили Доњи Срем код куће резултатом 3:2, уз два досуђена пенала, од којих је други „свиран“ у 93. минуту, два минута након што су гости изједначили на 2:2.

        Арбитар на том сусрету био је Новица Анђеловски.

        „Да сам имао 50.000 евра да платим судије, можда бисмо и остали у Суперлиги, али нисам. Морао сам да исплатим плате играчима, који ће добити свој новац у динар. Докле више да затварамо очи? Сви знамо да се на мечеве где се спречава нешто сумњиво шаљу Милорад Мажић и Владо Глођовић, као што је био случај прошлог викенда у Крушевцу“, рекао је Алексић и додао:

        „Тамо где се намешта шаљу се Мајо Вујовић и остали“, оптужио је Алексић и судијску организацију ФСС и саме судије, у интервјуу за „Информер“.

        Истакао је и...

        „Цела лига је намештена. У последњих пет кола све су утакмице биле режиране“.

        За крај, рекао је:

        „Ми смо испали из лиге својом кривицом, неке потезе смо вукли погрешно. Играћемо другу лигу и није смак света, вратићемо се за годину дана. Међутим, нећемо да затварамо очи на крађу која нам се догодила против Спартака три кола пре краја. Против судије Анђеловског поднели смо и кривичну пријаву“.

        Алексић је рекао да је и пре одласка у Суботицу имао информације да ће меч бити сумњив и да је то знао и комесар за безбедност ФСС Миливој Мирков.

        „Комесар за безбедност Мирков добио је упозорење из UEFA за наш меч. Немогуће је да ми будемо аутсајдери против Спартака, да квота на нас буде 7.50. Па против Манчестер јунајтеда бисмо имали веће шансе. Спартак је одиграо можда једну поштену утакмицу у целој полусезони и апсолутно није заслужио да остане у лиги“, тврди Алексић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари