Адвокат: Неко не жели Србију у Француској

ИМАМ ДОБАР ОСЕЋАЈ ДА ЋЕ СЕ СРБИЈА КВАЛИФИКОВАТИ ЗА ЗАВРШНИ ТУРНИР, КАЖЕ СЕЛЕКТОР РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ

Дик Адвокат

          Селектор фудбалске репрезентације Србије Дик Адвокат рекао је данас да је његовом тиму свака наредна утакмица у квалификацијама као финале и поручио да је оптимиста око пласмана на Европско првенство у Француској 2016. године.

           „Имамо добар тим и солидан фонд играча, а екипи морамо да пружимо поверење. Имам добар осећај да ће се Србија квалификовати за завршни турнир у Француској. То је наша највећа жеља и на томе сви истрајно радимо. Свака од осам утакмица је за мене финале. Одиграли смо два меча, али још ништа није готово“, рекао је Адвокат за сајт Фудбалског савеза Србије (ФСС).

          Холандски стручњак је додао да је националном тиму отежавајућа околоност што ће утакмице против Данске и Јерменије играти пред празним трибина, због казне UEFA након инцидената на мечу против Албаније у Београду.

           „Без обзира на такву одлуку верујем у наш тим, а учинићемо све да победама испунимо циљ и изборимо место на највишој европској сцени. Иако је UEFA проценила да се утакмица између Србије и Албаније може наставити, епилог процеса одлучивања је невероватан - кажњена је само једна страна. Албанци нису хтели да наставе да играју под било којим околностима, а стичем утисак да неко не жели да Србија буде учесник првенства Европе“, навео је Адвокат и додао да је чудна ситуација када се погледа табела у И групе, пошто је Србија има победу и реми, а само један бод.

          Адвокат је казао да су екипу мало пореметила дешавања око меча против Албаније, иако је навео да је задовољан како су се играчи понашали у тим тренуцима.

           „Појављивање летелице са заставом је евидентна провокација, која задире у осећања српског народа. Надлежни органи UEFA мораће да се озбиљно позабаве овим проблемом, јер би евентуално понављање изазвало бројне тензије свуда на свету и штетно утицале на фудбалску игру. Играчи су показали висок ниво професионализма и људске и спортске културе. Жао ми је што у лепом амбијенту нисмо добили шансу да до краја утакмице остваримо победу“, рекао је Холанђанин.

          Он је истакао да се труди да у селекцију позове играче који могу да побољшају игру тима, због чега је на списку нападач Партизана Данко Лазовић.

           „Зато сам и позвао Лазовића за сусрете са Јерменијом и Албанијом, а верујем да ће и многи други његовим стопама. Ко не игра за први тим своје екипе не може да рачуна да ће да наступа за државну селекцију, јер нема континуитет, поготово млади. Србија има пуно младића великог потенцијала, али они немају могућност да у најјачој конкуренцији стално покажу добру форму“, закључио је селектор „орлова“.

          Србија ће у петак, 14. новембра, дочекати Данце на стадиону Партизана од 20.45, док је четири дана касније на програму пријатељски меч са Грчком, у Ханији, на острву Крит, од 18 сати.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари