Адем Љајић у репрезентацији - покушај трећи

ПРВИ ПУТ ГА ИСКЉУЧИО МИХАЈЛОВИЋ ЗБОГ КРШЕЊА КОДЕКСА,

ДРУГИ ПУТ АДВОКАТ ЈЕР НИЈЕ КОД ЊЕГА ПРЕПОЗНАО ВОЉУ И ЖЕЉУ

Адем Љајић

        У току дана биће одржан Извршни одбор Фудбалског савеза Србије, на којем ће Радован Ћурчић бити постављен за селектора „А“ репрезентације, а познато је и у ком правцу ће радити тандем Ћурчић/Милошевић током зиме.

        Извршни одбор Фудбалског савеза Србије требало би у току дана да усвоји предлог хитно изабраног потпредседника Сава Милошевића и именује Радована Ћурчића за новог селектора „А“ репрезентације Србије, са уговором вероватно до 2018. године, уз могућност раскида сарадње по завршетку квалификација за EURO 2016 у Француској.

        То је извесно.

        Оно што није је име новог селектора „орлића“, јер је немогуће извести да Ћурчић упоредо води и сениорску и младу репрезентацију Србије, са којом је на спектакуларан начин ове зиме изборио пласман на EURO 2015 у Чешкој. Милошевић о својим кадровским решењима за ту позицију за сада није говорио у јавности...

        Али, потпредседник ФСС наговестио је на чему ће, заједно са селектором, радити током зиме, с озбиром на то да ће „орлови“ наредну утакмицу квалификација за EURO играти у марту и то у Португалији, против веома јаког противника.

        Милошевић је поновио да ће урадити све што је у његовој моћи да „испегла“ неспоразуме који су настали у време када су екипу тренирали Синиша Михајловић и Дик Адвокат, а то подразумева и разговоре са прецртанима или увређенима Адемом Љајићем, Невеном Суботићем и Филипом Ђорђевићем.

         „И даље стојим иза онога што сам рекао, неопходан нам је сваки играч. И са Љајићем ћемо ускоро разговарати, без обзира на све проблеме“, истакао је Милошевић.

        Љајић је први пут склоњен из репрезентације на почетку Михајловићевог мандата због тога што је потписао спорни кодекс понашања (који играче обавезује на певање националне химне пре утакмице), а потом га већ на првој утакмици прекршио.

        Љубинко Друловић, који је водио репрезентацију у периоду између Михајловића и Адвоката, моментално је вратио Љајића међу „орлове“, али је он други пут склоњен када је Холанђанин одржао првих неколико тренинга у Старој Пазови. Своју одлуку образложио је тиме да код младог аса Роме није препознао вољу и жељу, да му се не допада његов стил игре, мада је јавност у тим тренуцима писала о бурној расправи између капитена Бранислава Ивановића и Љајића, после пријатељске утакмице са Француском (1:1) у Београду.

        Милошевић, који је изричит у томе да је комплетна одговорност за игре репрезентације Србије сада на његовим плећима, пробаће да уради све што може да поправи нарушене односе унутар тима, а поједини репрезентативци, попут Немање Матића, нису се стидели да признају да са Милошевићем могу о свему да разговарају и да им се допада начин на који нови потпредседник ФСС комуницира са њима.

        Саво и Радоване, срећно!

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари