Просинечки - наводно Кокезин први фаворит

ЈОШ УВЕК НЕМА ЗВАНИЧНЕ ПОТВРДЕ ДА СЛАВОЉУБ МУСЛИН НИЈЕ ВИШЕ СЕЛЕКТОР „ОРЛОВА“

        Звучи, готово, невероватно, у најмању руку изненађујуће, али ево шта пише хрватски портал Дневно.

        Наводно је Роберт Просинечки, бивши играч загребачког Динама, хрватске репрезентације, некадашњи играч и тренер Црвене звезде, један од најозбиљнијих кандидата да преузме селекторско место Србије!

        Наравно, прво треба да добијемо званичну потврду да Славољуб Муслин није више селектор „Орлова“.

        Упркос томе што нема званичне потврде, лицитација је почела. Именима: Драган Стојковић-Пикси, Љубиша Тумбаковић, Владимир Вајс (селектор Грузије), сада је придодато и име хрватског тренера.

        „ХНС-у (Хрватском ногометном савезу) НИЈЕ ДОБАР, АЛИ СРБИМА ЈЕСТ! Ево плана за довођење Просинечког на клупу Орлова“, наслов је којим је портал Дневно објавио вест о Просинечком.

        Ево шта се наводи у тексту:

        „Сазнајемо да је први избор председника српског Савеза Славише Кокезе управо Роберт Просинечки. Тек потом се у мрвицама спомиње Драган Стојковић Пикси, с којим у српском савезу имају проблем јер је везан богатим уговором у Кини, Гуангжу га плаћа неких десетак пута више него што би могао српски савез...“.

        Према сазнањима овог хрватског портала, доскорашњи селектор Азербејждана, Роберт Просинечки је „водио озбиљне разговоре са Словенијом, али му је Србија му је већи изазов, пре свега због наступа на Светском првенству“.

        „Уз то, Просинечки је као бивши тренер Црвене звезда добро упућен у прилике и играчки кадар којим Србија располаже“, пише овај медиј и додаје информацију за коју само његови новинари знају одакле им.

        Ево шта наводе:

        „Што је најбитније, у вечном сукобу Црвене звезде и Партизана Просинечки има подршку и Партизана. Јасно је и зашто, Партизану је стало да за кормило репрезентације не дође Пикси. Црвена звезда је иначе у константном сукобу са српским фудбалским савезом, већ је антологијска неподношљивост предсједника Савеза Славише Кокезе и директора Црвене звезде, Звездана Терзића. Исто тако, сазнајемо да Просинечки има озбиљну понуду, и уносну, од турског Бурсаспора, преговори још трају. Али, свежа понуда Србије и чињеница да је први избор са акламативном подршком, те одлазак на Светско првенство, изазов је који се не пропушта…“.

        Па даље пишу (тешко објашњиво):

        „А шта са дуговима које, сетимо се, Црвена звезда има према Просинечком? Ех да, Црвена звезда је почела да враћа дугове под притиском UEFA. Просинечки би као српски селектор, свакако, постао први поверилац клуба, нагло би скочио на листи оних који ће се наплатити. Вероватно на прво место.  Роберт Просинечки који је Црвену звезду дотеглио до наслова европског првака, а дуго касније био и њен тренер могао би се и трећи пут скрасити у Београду“.

        Лицитација око имена Муслиновог наследника, дакле, већ је почела. Све је кренуло од Драгана Стојковића-Пиксија, па преко садашњег селектора Црне Горе Љубише Тумбаковића, бивши тренер Партизана Александар Станојевић, некадашњи шеф струке Апоела Иван Јовановић, помиње се и селектор Грузије Владимир Вајс, а најновија тврдња стиже их Хрватске - Роберт Просинечки.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари