ЕП у Београду гледаније од Премијер лиге…

УКУПНО 511 САТИ ОВОГОДИШЊЕГ ПРОГРАМА ПРЕНОСИЛО

ЧАК 29 НАЦИОНАЛНИХ ЕВРОПСКИХ ЕМИТЕРА

        Европско дворанско првенство у атлетици у Београду, које је ове године одржано од 3. до 5. марта, оборило је много рекорде.

        Широм Велике Британије и Северне Ирске, где је такмичење преносио Би-Би-Си, гледаност је била двоструко већа у односу на Праг 2015. године.

        Током шампионата људи у Великој Британији више времена су проводили гледајући „краљицу спортова“ него Премијер лигу.

        Забележен је пораст од 16 одсто у сатима праћења атлетике у Београду, а број емитовања догађаја у свим облицима - уживо, одложено, репризе и најзанимљивији моменти - увећао се за 4,9 процената у односу на првенство у Прагу.

       „Бројке из Београда доказују да идемо у добром правцу и дале су нам потребну мотивацију да и следеће првенство у Глазгову учинимо незаборавним, како бисмо били сведоци још већег пораста гледаности. Радује ме што смо после урађених анализа добили резултате да је највећи проценат гледалаца између 25 и 49 година старости. Ипак, још увек морамо да радимо и напредујемо како бисмо придобили и млађу публику, ону од 15 до 24 године“, рекао је председник Европске атлетике Свен Арне Хансен.

        Значајан пораст гледаности забележен је у скандинавским земљама, као и у балтичким.

        Укупно 511 сати овогодишњег програма преносило је чак 29 националних европских емитера, као и пан-европских у периоду од шест дана, од почетка па до три дана после завршетка.

       „Пре почетка првенства у Београду саопштили смо да је 25 европских емитера заинтересовано да преноси такмичење, али на крају их је било 29. Тада смо рекли да очекујемо 330 часова часова програма уживо, а било их је чак 390“, истакао је Хансен.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари