Енглеска репрезентација остаје без селектора?

АЛАРДАЈС БИ МОГАО ДА БУДЕ СКЛОЊЕН, ЗБОГ СНИМЉЕНОГ САСТАНКА СА ГРУПОМ „БИЗНИСМЕНА”

Сем Алардајс

  • Новинар тајно снимао Сема на састанку са бизнисменима на којем је говорио о томе како није проблем да се „заобиђе” правило везано за учешће трећег лица у власништву над играчима и још доста тога...

        Још није ни почео, а врло брзо би Сем Алардајс могао да буде склоњен са места селектора репрезентације Енглеске. Разлог је састанак са групом „бизнисмена” коју је новинар британског „Телеграфа” снимао и на којем је искусни стручњак говорио о разним темама.

        Главна је наравно то што је отворено „бизнисменима” рекао да није никакав проблем да се „заобиђе” правило везано за учешће трећег лица у власништву над играчима које забрањује FIFA и FA (ФС Енглеске), а чак је и отворено именовао људе који то раде (њихова имена су изостављена услед истраге).

        Поред тога је, мислећи да је све то стварно, са њима договарао одлазак у Хонг Конг или Сингапур где би их саветовао о куповини играча, одржао пар говора и за то добио 400.000 фунти.

        Али, ни то није све. Подсмевао се бившем селектору Роју Хоџсону називајући га „Вој” и алудирајући на то да он има проблеме са изговарањем слова „р”. Уз то је напао и тадашњег његовог асистента Герија Невила због меча против Исланда рекавши „Он је био лош утицај на Хоџсона, на том мечу су 10 минута расправљали о томе да ли да уведу Рашфорда. Побогу, реци Герију да умукне, ти си менаџер ради шта хоћеш”.

        Према писању острвских медија FA не жели да донесе одлуку док не добије све потребне информације и не разговара са Алардајсом, док ће разговоре са њим и са поменутим новинаром имати и полиција.

БЕЗ КОРУПЦИЈЕ

        Алардајс је већ једном био под истрагом због наводног давања мита. Као менаџер Болтона 2006. године, али је тада проглашен невиним. Изгледа да је научио лекцију пошто је једна од особа на састанку предложила да дају „финансијски подстрек” играчу или менаџеру, али је Алардајс то категорички одбио и рекао да ће се „правити да то није чуо”.

ВЕМБЛИ ПРОПАСТ

        Није имао речи хвале на рачун FA због изградње „Вемблија”.

        - Испали су глупи и потрошили 870 милиона фунти на тај стадион и још увек исплаћују дугове. Да су га изградили било где другде коштало би максимално 400 милиона фунти. Реновирали су га сјајно и све то супер изгледа, али је дуг и даље ту. Већина пара које зараде иде на отплаћивање тога - рекао је Алардајс.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари