Емир Бекрић: Пут ка Рију посут медаљама

НАГРАДА „ЗВЕЗДА У УСПОНУ“ МОТИВИШЕ СРПСКОГ АТЛЕТИЧАРА

ДА У 2014. БУДЕ ЈОШ БРЖИ, У ЦИРИХУ ПРВИ ЦИЉ ЈЕ ЗЛАТО

        УОЧИ гала вечери Европске атлетике, Емир Бекрић је замолио фанове да му држе палчеве на проглашењу најбољих атлетичара континента у - 2014. години.

        Убрзо је исправио грешку у поруци преко „Фејсбука“ и написао 2013. Ипак, уколико оствари зацртане циљеве за наредну сезону, лауреат награде „Звезда у успону“ биће близу неких нових признања на крају следеће године.

        - Диван је осећај обарати сопствене рекорде и освајати бројне награде. Али мој циљ је да све до Олимпијских игара у Рију задржим континуитет добрих резултата. Самим тим, одличје на Европском првенству у Цириху ми је тренутно приоритет. Конкуренција ће бити паклена, али као једини Европљанин у финалу Светског првенства, ићи ћу на злато - поновио је Бекрић амбиције везане за најважније такмичење у 2014.

        Ипак, до августа има још доста времена. Освајач светске бронзе на 400 метара препоне је до највећег успеха српске атлетике дошао после низа рекорда током целе сезоне.

        - Верујем да могу да трчим испод 48,05, али не желим да се оптерећујем новим рекордима. Знам да могу и то је најважније. Доста ће зависити од припрема које ми предстоје. Потом следи зимска сезоне, у дворани ћу дизати форму за најважнија такмичења средином године. Наставићу са напорним радом - поручио је Емир, који је у суботу увече стајао раме уз раме са Бохданом Бондаренком и Сузаном Хејновом, најбољим атлетичарима у 2013. години.

АМЕЛА ТРЕЋА У ИЗБОРУ

        ПРИЗНАЊЕ за изузетан тренерски рад добила је Мирјана Стојановић, док је Амела Терзић заузела треће место у избору за „Звезду у успону“ код дама, иза Исланђанке Аните Хинриксдотир, која се такође такмичи на 800 метара, и Холанђанке Дафне Шиперс.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари