Емир Бекрић: Јуриш ка медаљи у Цириху

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЋЕ БИТИ ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ ЗА МЕНЕ - СПРЕМА СЕ СРПСКИ АТЛЕТИЧАР ДА У 2014. ОПЕТ ПОМЕРИ СОПСТВЕНЕ ГРАНИЦЕ

Емир Бекрић

        НАЈБОЉИ је - Емир Бекрић! Готово ниједна свечаност на крају године није прошла без награде у рукама српског атлетичара, који ће 2013. памтити по бројним медаљама, али и 48,05 секунди јуриша ка светској бронзи на 400 метара препоне.

        - Сва та признања ми неизмерно значе и представљају подстрек у даљој каријери. Нема веће части него бранити боје своје земље и носити заставу после успеха - пресрећан је Бекрић због свега што је урадио за српску „краљицу спортова“ у претходном периоду.

        Злато на Медитеранским играма у Мерсину, па на Европском првенству млађих сениора у Тампереу и, као шлаг на торту, треће место на планетраном шампионату у Москви, уз државни рекорд 48,05.

        - У последњих 100 метара у финалу прорадио је инат, жеља за доказивањем. Зато сам максимално фајтерски ишао до самог краја и то ми се исплатило - радо се наш препонаш сећа историјске трке од летос.

        Није тешко закључити шта ће Бекрић тражити од Деда Мраза за следећу годину.

        - Медаља на шампионату Старог континента у Цириху је главни циљ - свестан је Емир да као најбржи Европљанин у финалу СП мора да пуца високо и на следећем великом такмичењу. - Биће то велики изазов за мене. Као и увек, трудићу се да на стазу изаћем са позитивним мислима и да се надам најбољем.

        Наш ас обарао је рекорде дан за даном, као на траци, а верује да ће у 2014. трчати још брже.

        - Сан ми је да померам своје границе и да најбољи будем на Олимпијским играма у Рију, где бих волео да освојим медаљу - закључио је Бекрић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари