Два злата за српске параолимпијце у Ј. Кореји

ДРАГАН РИСТИЋ ШАМПИОН ПЛАНЕТЕ, СРБИЈИ И ЕКИПНО ЗЛАТО ВАЗДУШНОМ ПУШКОМ ИЗ У КАТЕГОРИЈИ SH2

        Српски стрелци освојили су две златне медаље на СП за параолимпијце у јужнокорејском Чеонгжуу у гађању ваздушном пушком из лежећег става у категорији SH2.

        Екипно злато у гађању ваздушном пушком из лежећег става у категорији SH2 (спортисти којима је потребно постоље за оружје) припало је тиму Србије у саставу Драган Ристић, Дејан Јокић и Здравко Савановић.

        Ристић се, такође, окитио титулом шампиона планете у појединачној конкуренцији, саопштио је Стрељачки савез Србије.

        У финалу је гађао и Јокић, заузео је осмо место. Савановић се пласирао на 35. позицију, у надметању 50 учесника у мешовитој, мушко-женској конкуренцији.

        „Од екипе се очекивало одличје, али тешко је било предвидети злато. Драган Ристић је већ годинама у светском врху у овој дисциплини... Досадашњи учинак наших стрелаца у Чеонгжуу заслужује позитивне оцене. После неколико статива, четвртих места и испуштених пласмана у финала, два злата су охрабрење пред завршницу првенства“, рекао је тренер параолимпијске репрезентације за пушку Драган Марковић.

        Драган Ристић, који се трећи пут такмичи на Светском првенству, истакао је да се рад у последње четири године исплатио.

        „Прошло је много времена од моје претходне златне светске медаље. Не могу да опишем како се осећам. Много сам радио у последње четири године и рад се исплатио. Променио сам неколико ствари у техници гађања, али највеће промене су у стицању самопоуздања. Због дугогодишњег искуства успео сам да останем миран и надмашим највећег ривала у финалу Украјинца Плакушњицког, коме је ово било прво финале и зато је имао и велики притисак“, рекао је Ристић.

        Ристић је у каријери освојио и светску и европску златну медаљу, али на учешћима на Параолимпијским играма је остао без одличја.

        „Токио би требало да буде круна моје каријере, надам се да ћу стићи до одличја на Параолимпијским играма, једине медаље која ми недостаје“.

        Српски стрелци су до сада забележили још два висока пласмана. Четврто место припало је Ласлу Шурањију у гађању ваздушном пушком у категорији SH1, а на корак од медаље остао је и мушки тим у гађању малокалибарским пиштољем (SH1).

        Четвртак је за српске стрелце слободан такмичарски дан, а првенство се завршава 11. маја.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари