Ђоковић: Највећи изазов представљам сам себи

УОЧИ ВИМБЛДОНА ИСТИЧЕ ДА НЕ РАЗМИШЉА О ПРОТИВНИЦИМА У ЛОНДОНУ ВЕЋ КАКО ДА ДОБИЈЕ ПСИХОЛОШКУ БИТКУ СА САМИМ СОБОМ

         „Никада не водим психолошке ратове са противницима у свлачионици и мислим да највећи изазов представљам сам себи“, рекао је Новак Ђоковић у интервјуу за „Асошијетед прес“ уочи старта Вимблдона, трећег гренд слем турнира сезоне.

         Најбољи тенисер света одмрао је после Ролан Гароса са девојком Јеленом на Корзици. Није тренирао већ је „пунио батерије“ за нови изазов, који га очекује већ 24. јуна, када у Лондону стартује престижни турнир на трави.

         „Уочи сваког меча покушавам да се усредсредим на позитивне мисли и уколико у томе успем, следе наредне фазе. У зависности од интензитета и нивоа тениса јављају се сумње, па и страхови, да ли ћу победити или изгубити. Ако све то успем да усмерим у позитивном смеру, противник то осети и то постаје моја предност“, изјавио је српски тенисер.

         За разлику од Роџера Федерера и Ендија Мареја, који су се већ опробали на трави, Ђоковић после Ролан Гартоса није играо.

         „На Корзици нисам узимао рекет у руке, само сам одмарао и ишао на пецање. После Ролан Гароса осетио сам да ми је потребан краћи одмор, а Корзика је идеално место за то. Припреме за Вимблдон почео сам пре неколико дана, када сам стигао у у Лондон“, изјавио је Ђоковић, који припреме за Вимблдон обавља на егзибиционом турниру „Тhe Boodles“ у Стоук Парку у близини главног града Велике Британије.

         На почетку припрема, први играч света се вратио и специјалној дијети без глутена, али каже да га то неће спречити да поједе неку порцију јагода са шлагом у Лондону.

         „Последњих година научио сам неке ствари о свом телу. Једна од њих је да не смем да користим глутен и тога се придржавам, поготово уочи и за време турнира“, додао је Ђоковић, који ће име првог противникана на Вимблдону сазнати у петак за када је заказан жреб.

         Новак, који је 2011. године освојио трофеј у Лондону, прошле године учешће је завршио у полуфиналу поразом од Швајцарца Роџера Федерера.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари