Ђоковић лако против Матјеа, Типсаревић елиминисао Хјуита

ДОБАР СТАРТ НАШИХ НА АУСТРАЛИЈЕН ОПЕНУ

ИАКО ЈЕ ТРОИЦКИ ИЗГУБИО ОД ШТЕПАНЕКА

       НАШИ су добро стартовали на Аустралијен опену иако је Виктор Троицки изгубио од Чеха Радека Штепанека.

       Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у друго коло, пошто је у Мелбурну у три сета победио Француза Пол-Анрија Матјеа (6:2, 6:4, 7:5).

       У другом колу га чека 20-годишњи Американац Рајан Херисон, који је победио Сантијага Хиралда са 3:1 у сетовима.

       Ђоковић је први носилац и главни фаворит у Мелбурну, а данас је изгледало да је у доброј форми, иако је против 64. играча света играо „само“ колико је било потребно.

       Новак је троструки освајач Аустралијан опена, од чега - последња два узастопно. А ове године има шансу да постане први играч у ери „опен“ турнира који је три пута узастопно освајао аустралијски гренд слем.

       „Сјајно је бити поново у Мелбурну, ово је убедљиво најуспјешнији терен у мојој гренд слем каријери. Пре годину дана сам играо финале од шест сати и фантастичан је осећај вратити се“, рекао је Ђоковић.

       Српски рекет број 2, а светски број 9 - Јанко Типсаревић -пласирао се такође у друго коло након што је победио домаћег играча Лејтона Хјуита са 3:0 (7:6, 7:5, 6:3). Типсаревић ће у другом колу играти против 44. тенисера света Словака Лукаша Лацка.

       У првом сету је вођена велика борба,  иако је Хјуит тренутно 83. тенисер света. Обојица су сигурни на својим сервисима, тако да је победник првог дела игре одлучен у тај брејку који је Јанко „преломио“ добрим сервисима и са 7:4 освојио први сет.

       Аустралијанац је много боље почео други сет. На самом почетку је два пута одузео сервис Типсаревићу и повео са 3:0. У четвртом гему српски тенисер је успео да врати један брејк и смањи, а врло брзо и да изједначи на 5:5.

       Типсаревић је боље одиграо и завршницу другог сета, тако да је у 12. гему још једном одузео сервис Хјуиту и искористивши другу сет лопту повео са 2:0 у сетовима.

       Ухвативши ритам, одлично почео трећи сет. Повео је са 3:0 и када се чинило да ће без већих проблема и брзо обезбедити пласман у друго коло, Хјуит је успео да врати брејк и изједначи на 3:3.

       Осми носилац је након тога - у осмом гему - одузео сервис противнику и повео са 5:3, након чега је сачувао свој сервис и пласирао се у друго коло првог гренд слем турнира у сезони.

       Троицки није успео да се пласира у друго коло јер је Штепанек био успешнији, победивши са 2:3 у сетовима (7:5, 6:4, 3:6, 3:6, 5:7).

       Штјепанек је 31. тенисер света, а у другом колу ће играти против Шпанца Фелисијана Лопеса.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари