Дамиру Микецу две златне медаље у Бакуу

НИ У СНОВИМА НИСАМ ОЧЕКИВАО ДРУГО ЗЛАТО, ВЕЛИКА ЈЕ ЧАСТ ПРЕДСТАВЉАТИ СВОЈУ ЗЕМЉУ НА ВЕЛИКОМ ТАКМИЧЕЊУ

Дамир Микец

        Србија је са четири златне медаље најуспешнија стрељачка нација на Европским играма, а чак две медаље донео је сам Дамир Микец, прво у дисциплини ваздушни пиштољ, па у суботу у гађању МК пиштољем, што му је „јача“ дисциплина.

        Репрезентативац Србије у стрељаштву после великог успеха на Европским играма у Бакуу већ размишља о наредном такмичењу.

        „Био сам уверен да могу до још једне медаље. Форма ми је одлична, али ни у сновима нисам очекивао друго злато“, рекао је Микец.

        Прво злато освојио је упркос чињеници да је у финале ушао тек као осми. Овог пута био је први и у основном делу, што му је омогућило растерећен наступ када се пуцало за медаље.

        „Два злата су, свакако, резултат напорног рада. Морам да се захвалим тренеру Горану Микецу, психологу Марији Срећков и Душку Илићу, јер без њих ово не би било могуће. На правом сам путу, јер ово је предолимпијска година. Сада се окрећем Европском првенству у Марибору. Почиње 19. јула, тако да неће бити много времена за славље“.

        Микец је додао да је велика част представљати своју земљу на великом такмичењу, а наћи се на победничком постољу нешто о чему „машта сваки спортиста“.

        Он се посебно захвалио Министарству омладине и спорта и Олимпијском комитету Србије.

        „Србија је мала земља, са веома лошим условима у погледу стрељачких објеката. Немамо стрелишта, посебно за МК оружје, тако да су резултати које постижемо задивљујући. Зато смо захвални држави на обезбеђеним средствима за такмичења и припреме у иностранству када год затреба“.

        Осим Микеца, на Европским играма су од стрелаца тријумфовале Зорана Аруновић и Андреа Арсовић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари