Честитке RLEF за Рагби 13 федерацију Србије

СРПСКА ФЕДЕРАЦИЈА ПО ДРУГИ ПУТ У СВОЈОЈ ИСТОРИЈИ ДОМАЋИН ГОДИШЊЕГ КОНГРЕСА RLEF

        Након успешно организоване скупштине у јулу 2015, престоница Србије поново ће угостити челнике европског рагбија 13.

        „Изузетно смо срећни што ћемо по други пут бити домаћин годишњег Конгреса RLEF. Београд је идеално место за састанке, разговоре и размену искуства. Нашом кандидатуром желели смо да охрабримо све чланице RLEF, и да их својим примером и подстакнемо, да буду проактивнији. Организација Конгреса RLEF, и званичних такмичења RLEF је одлична прилика за нашу федерацију. Посебно ће нам бити драго да угостимо неке нове земље које су се тек појавиле у Европској рагби лига породици“, изјавио је генерални секретар Рагби 13 федерације Србије Слободан Манак.

        Накнадно ће бити одређен тачан термин одржавања Конгреса, оквир је крај јуна или почетка јула. Као и те 2015. године, Београд ће истовремено са Конгресом бити домаћин и Европског шампионата у рагбију 9. Тада репрезентација Србија је у финалу изгубила од Русије, док се ове године очекује знатно већи број учесника овог престижног турнира.

        „Одушевљен сам што могу да потврдим да ће 2017. године Конгрес RLEF бити одржан у Београду. Честитам Рагби 13 федерацији Србије на подношењу најбоље понуде. Србија је увек била један од најактивнијих чланова RLEF. Овогодишњи Конгрес одржаће се само четири месеца пре Светског првенства у Аустралији, Новом Зеланду и Папуа Новој Гвинеји што даје додатну тежину читавом догађају“, прокоментарисао је председник RLEF Морис Воткинс.

        Европска рагби лига федерација тренутно броји 32 члана. Од тога десет пуноправних, осам земаља је у процесу испуњавања услова за стицање пуноправног чланства, док 14 земаља има статус посматрача. Иначе, прва годишња скупштина RLEF одржана је у Паризу 10. јуна 2003. године и ове године биће одржан XV Конгрес.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари