Битка наших рукометашица за четвртфинале

СРБИЈА ПРОТИВ КОРЕЈЕ У „КОМБАНК АРЕНИ” - КАПИТЕН АНДРЕА ЛЕКИЋ: СИГУРНА САМ ДА ЋЕМО ДОБРО ОДИГРАТИ (20.45 Ч, РТС)

        Рукометашице Србије имају тежак пут до медаље на Светском шампионату, на којем данас у „Комбанк арени” играју утакмицу осмине финала са Јужном Корејом (20.45 ч, РТС). Гледајући „костур” турнира, највећом препреком чини се Норвешка која би вероватно чекала у четвртфиналу, али пре тога ће морати да падне тим којем је прошле године на Олимпијским играма у Лондону за мало измакла шанса да се нађе на победничком постољу, поред „златних” Норвежанки. Кореја је тада у борби за бронзану медаљу изгубила после продужетка, од Шпаније.

        У табору српске репрезентације пред меч са њом влада добро расположење, но „ветар у леђа” би требало да буде подршка публике која се очекује у већем броју после спуштања цене улазнице на, за ову прилику, 200 динара.

        „На Европском првенству прошле године смо се оптерећивали тиме колико ће бити публике, гледали на трибине да видимо ко је дошао. Сада тога нема, играћемо исто било 100 или 10.000 људи. Наравно да ће нам бити драго ако Арена буде пуна”, рекао је селектор Саша Бошковић.

        Кореја је на Олимпијским играма у Пекингу 2008. изгубила полуфинале од Норвешке спорним голом, па дошла до „бронзе”, за сада своје последње медаље на планетарним надметањима, која је остала упамћена и по начину на који ју је доживео њен селектор Чул Јоунг Лим (53). Стручњак који је и даље на кормилу (пред почетак овог Шампионата као циљ поставио четвртфинале), тада је, потресен смрћу оца неколико дана раније, на медијској конференцији у сузама причао како је све у животу подредио рукомету, којим је био опседнут, и да због њега није био довољно уз родитеље, с којима је у Кореји обичај да се живи. Рекао је тог дана и да новинари са Запада не би више требало да третирају рукомет само као европску игру, већ као „спорт у којем ужива цео свет”...

        Србија данас иде на великог противника (Кореја, која је лане премашила број од 50 милиона становника, има 160 рукометних клубова), и тога су, више него навијачи, свесни чланови наше репрезентације:

        „Овој утакмици приступамо као да играмо за медаљу. Кореја је веома квалитетна екипа, са системом којег се придржава. Има одличну играчицу на позицији средњег бека, на којој можемо да очекујемо и једну која је леворука. Ни остали бекови нису за потцењивање. Ако будемо примали лопту у месту, биће проблема. Кретање без лопте мора да буде перфектно, морамо да направимо простор за игру један на један и два на два”, анализирао је Бошковић.

        У сусрету са новинарима у бази у Ковилову, на питање да ли ће сада мање ротирати (Кореја већи део меча игра са седам, осам рукометашица), Бошковић је констатовао да ће одговорност у игри морати да преузму лидери, на челу са Андреом Лекић, која је о утакмици рекла:

        „Сигурна сам да ћемо, без обзира на то какав буде исход, пружити добру игру. Гледајући прву фазу, могу да кажем како имамо простора за напредак и очекујем да се прикажемо у најбољем светлу. Верујем да људи цене оно што смо одиграле до сада и да ћемо имати подршку публике, сличну оној која нам је много значила у Нишу”.

        Четвртфинала се играју прекосутра...

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари