Београдски маратон изгубио ЕА сертификат!

ЗБОГ ВЕЛИКОГ БРОЈА НЕИСПЛАЋЕНИХ ОБАВЕЗА И НАГРАДА, КОЈИ СЕ НЕ РЕШАВАЈУ ВЕЋ ДУЖИ НИЗ ГОДИНА

        Атлетски савез Србије обавестио је Министарство омладине и спорта у Влади Републике Србије да је Београдски маратон избрисан из Европског Атлетског календара!

        Како се наводи у допису послатом од Европске Атлетике на адресу нашег атлетског савеза, на овај корак ЕА се одлучила „због великог броја неисплаћених обавеза и награда учесницима Београдског маратона, који се не решавају већ дужи низ година”!

        Да све буде горе, ЕА је више пута послала упозорење на које су се организатори оглушили и тако нанели велику штету српској атлетици и једној сјајној манифестацији…

        - Након више упозорења и остављања приличног простора предузећу „Београдски маратон” д.о.о. да ова дуговања измире и нагомилане спорове реше, ништа није урађено по овом питању. Због тога су притужбе Европској Атлетици на организатора овог међународног такмичења од стране такмичара и њихових менаџера постале све учесталије, што је резултирало одузимањем ЕА сертификата и брисањем из ЕА календара - стоји у одлуци Европске Атлетике.

        Генерални секретар АСС Слободан Бранковић обавестио је Министарство спорта и омладине да ЕА очекује сарадњу у процесу решавања овог проблема, али и да АСС у овој ситуацији није у могућности да стоји иза организације Београдског маратона, јер нема никаквог утицаја на пословање предузећа Београдски маратон д.о.о.

        - Обавештавамо вас да АСС због свега горе наведеног, али и бројних проблема у погледу правдања буџетских средстава које су Београдском маратону исплаћивана преко рачуна АСС, неће више моћи да посредује у преносу средстава МОС-а Београдском маратону и у име Београдског маратона потписује Уговор о финансирању - стоји у допису АСС који је потписао Слободан Бранковић, генерални секретар АСС.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари