Балканијада увертира за Европско првенство

НЕМА СУМЊЕ ДА ЋЕ ОВО БИТИ ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ БАЛКАНСКИХ ШАМПИОНАТА ИКАДА ОРГАНИЗОВАНИХ

        Првенство Балкана у атлетици биће одржано у суботу у Београдској арени и биће последња провера атлетичара пред дворанско Европско првенство.

       „Да нема првенства Европе, Балканијада би била највећи атлетски догађај у Србији ове године, али је овако Првенство Балкана помало је у сенци због великог такмичења које нам предстоји“, рекао је данас директор Атлетског савеза Србије (АСС) и потпредседник Балканске атлетске федерације Слободан Бранковић.

        Бранковић је навео да је Арена спремна да угости атлетичаре из 16 земаља Балкана.

       „Сем неких ситних ствари које су остале да се ураде, нема сумње да ће ово бити један од најбољих балканских шампионата икада организованих. Атлетичари са Балкана први ће имати прилику да осете прелепу атлетску стазу на три и по метара висине“, рекао је Бранковић.

        Српски атлетичар Лазар Анић рекао је да се нада да ће одбранити титулу шампиона Балкана у скоку у даљ.

       „У сјајној сам форми, то показују и моји резултати на последња два-три такмичења. Од Балканијаде очекујем да одбраним титулу од прошле године и да то буде испит пред Европско првенство. Најбољи скакачи из региона ће бити ту“, рекао је Анић.

        Церемонија свечаног отварања Балканијаде одржаће се у суботу у 11.50, а такмичење ће отворити председник АСС Веселин Јевросимовић, председник Балканске атлетске федерације Добромир Карамаринов и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

        Дворанско Европско првенство одржаће се од 3. до 5. марта у Београдској арени.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари