БАХ: Фасциниран сам Сочијем, ово није било ни на једној Олимпијади

ПРЕДСЕДНИК МОК ОДУШЕВЉЕН ОЛИПИЈСКИМ СЕЛОМ, СПОРТСКИМ ОБЈЕКТИМА И МЕРАМА БЕЗБЕДНОСТИ

Томас Бах

  • Фасцинирају размере овога што су Руси реализовали. Уз то, из собе у олимпијском селу можеш пешке да одеш на тренинг или такмичење. Устанеш из кревета и пређеш улицу. Овако нешто није постојало ни на једној Олимпијади - признао је Томас Бах
  • Безбедносне мере су већ предузете на железничким станицама, на аеродрому, а кад стигнете у Олимпијски парк, онда сте у безбедној зони - наглашава Бах

          ПРЕДСЕДНИК Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах одушевљен је олимпијским Сочијем. Он је веома позитивно оценио спремност града и спортских борилишта за Олимпијаду и рекао да је МОК убеђен да ће Олимпијада протећи безбедно.

          „Одушевљен сам виђеним, као и спортисти! Фасцинирају размере овога што су Руси реализовали. Уз то, из собе у олимпијском селу можеш пешке да одеш на тренинг или такмичење. Устанеш из кревета и пређеш улицу. Овако нешто није постојало ни на једној Олимпијади“ - истакао Бах.

          По речима председника МОК, оно што је најважније, „сви објекти су модерни, тестирани, сви су веома квалитетни“.

          „Имам среће: као председник МОК, живећу овде. Хоћу да се присетим оних старих добрих времена кад сам био спортиста“ - додао је Бах.

          Он је изјавио да је 97 одсто смештајних капацитета олимпијских хотела готово.

          „Већ су усељене 24.000 соба, што чини 97 одсто смештајних капацитета. У сталном смо контакту с организационим комитетом, а преосталих три одсто биће спремно у најскорије време“ - саопштио је Томас Бах. Он је нагласио да је МОК уверен да ће Олимпијада протећи безбедно.

          „Олимпијске игре и сви велики догађаји увек су суочени безбедносним претњама. Морамо да решавамо то питање, свако треба да уради све што зависи од њега. Имамо потпуно поверење у руске државне органе, који сарађују са страним државним органима како би се Игре одржале безбедно“ - рекао је Бах.

          „Пре 12 година у Солт Лејк Ситију постојала је велика опасност од терористичких напада, све се догађало буквално после трагедије од 11. септембра. Тамо су биле велике безбедносне мере, али је на свим објектима била фантастична олимпијска атмосфера. Исто ће бити и овде. Концепција ових Игара доприноси томе. Безбедносне мере су већ предузете на железничким станицама, на аеродрому, а кад стигнете у Олимпијски парк, онда сте у безбедној зони“ - нагласио је Бах.

          Безбедност на Олимпијади је постала једно од најважнијих питања приликом припрема за Игре у Сочију. Месец дана пре почетка Олимпијаде на територији града цео пакет безбедносних мера - од увођења акредитација за приватне аутомобиле до посебног режима регистрације у Федералној миграционој служби.

          Олимпијске игре у Сочију биће одржане од 7. до 23. фебруара.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари