Атлетски савез Србије се жали суду у Лозани

КОМИСИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ НА ОСНОВУ ТВ СНИМКА, А НЕ НА ОСНОВУ ВИДЕО-КАМЕРА КОЈИМА СЕ МЕРИ СКОК

Ивана Шпановић

        Ивана Шпановић изабрана је у Такмичарску комисију Интернационалне атлетске федерације (IAAF), пишу „Вечерње новости“.

        Њу је предложио Атлетски савез Србије, а само гласање одржано је током у недељу завршеног Светског првенства у Лондону, где је сјајна српска атлетичарка добила поверење колега из целог света.

        Поред наше шампионке, комисију IAAF убудуће чиниће и Ким Колинс, Ињаки Гомез, Адам Кшот, Томас Ролер и Бенита Вилис.

        Задатак ове групе коју чине тренутно понајбољи такмичари у својим дисциплинама биће рад на развоју атлетике и залагање за права свих такмичара, а приговора на тај рачун итекако је било на прошлонедељном СП у престоници Енглеске.

        Истог дана, само у листу „Курир“, најављено је да ће се председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић, који је био присутан у Лондону током одлучивања о иницијалној жалби на резултат финала женског скока у даљ, жалити Међународном суду за спортску арбитражу у Лозани.

        Челници српске атлетике не могу да се помире с неправдом, пише „Курир“, која је начињена Ивани Шпановић.

        „Суд у Лозани је крајња инстанца. Дужни су да нам доставе снимке, а ми скупљамо документацију за жалбу. Тражићемо комплетну експертизу целог скока, јер је Ивана дефинитивно оштећена. Очекујем да се неправда исправи. Како, не знам. Рисова је отишла с медаљом и тешко да јој је могу одузети. Али, током целог живота пратиће је Иванина сенка“, рекао је Јевросимовић за „Курир“.

        „Комисија је на основу телевизијског снимка донела одлуку, а не на основу видео-камера којима се мери скок. Једино што се види на снимку јесте њен исправан скок од седам метара. Питали смо их колики је био скок, али они нису могли да нам кажу већ само да је то скок за златну медаљу“, додао је први човек српске атлетике, који је нагласио да на СП у Лондону главну реч нису имали најбољи људи у свом послу већ аматери.

        „Они су из локалне организације. Главни судија је направио грешку, видео је фантомски траг. После, када је увидео да је погрешио, то није желео да призна. Нећемо допустити да то тако прође. Мајкл Џонсон, Сергеј Бубка, Свејн Арне Хансен су ми одмах рекли да се жалим“, испричао је Јевросимовић.

        У међувремену, наша атлетичарка поручила је у емотивном разговору да не жели медаљу која ће бити упитна.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари