АСС: Шпановићева и Дудаш - најбољи у 2016.

АТЛЕТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ УРУЧИО ЈЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ АТЛЕТИЧАРИМА

И АТЛЕТСКИМ КЛУБОВИМА

Ивана Шпановић

        Репрезентативка у скоку у даљ Ивана Шпановић проглашена је за најбољу атлетичарку, а у конкуренцији мушкараца десетобојца Михаила Дудаша.

        „Желела бих свима да захвалим на овој награди. Ово је била величанствена и веома успешна година, како за мене лично, тако и за мој тим. Честитам и председнику Веселину Јевросимовићу на свему ономе што је Атлетски савез данас, али и у свему ономе чему тежимо као организација. Изузетно сам поносна што је моја земља наредне године домаћин једног битног такмичења, као што је Европско првенство у дворани“, рекла је Ивана Шпановић.

        Иако минулу сезону сматра најбољом у каријери, каже да је замишљала још боље резултате.

        „Ишла сам на три златне медаље, а освојила сам злато, сребру и бронзу. Срећа и туга у једном моменту биле су Олимпијске игре. Пресрећна сам због медаље и личног рекорда, а помало тужна што је била само бронза. Наредне године желим злато са Светског првенства“, поручила је европска шампионка на отвореном, вицешампионка света у дворани и најбоља у Дијамантској лиги 2016.

        Десетобојац Михаил Дудаш није присуствовао додели годишњих награда у Белекспо центру, јер је тренутно на припремама у Африци. Он је на шампионату Европе у Амстердаму освојио бронзану медаљу.

        За најбољи атлетски клуб проглашена је новосадска Војводина, а за тренера Горан Обрадовић, тренер Иване Шпановић.

        Признања су дељена у свим узрастима, у мушкој и женској конкуренцији.

        Најбољи млађи сениори Александар Грновић (Спринт, Бадовинци) и Зорана Барјактаровић (Динамо, Панчево), најбољи јуниори Алекса Кијановић (Партизан, Београд) и Јована Илић (Спартак, Суботица), најбољи млађи јуниори Елзан Бибић (Нови Пазар), Милица Емини (Војводина, Нови Сад) и Тамара Мићовић (Ужице), најбољи пионири Ђорђе Јовковић (Нови Београд), Урош Ћирић (Партизан) и Ивана Илић (Таково, Горњи Милановац), а најбољи млађи пионири Андрија Поповић (Краљево) и Адриана Вилагош (Сента).

        Присутнима се обратио председник АСС Веселин Јевросимовић, позивом на Европско дворанско првенство у Београду, од 3. до 5. марта.

        Он је подсетио да је за седам година мандата актуелног руководства завршено10 атлетских стадиона и две дворане (полудворана у Новом Саду и дворана у Београду), док ће трећа, у Ћуприји, бити готова 2017.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари