Арсовићева: Врло задовољна одлазим у Рио

НА ИГРЕ ИДЕ КАО АКТУЕЛНИ ЕВРОПСКИ ПРВАК И ЛИДЕР НА СВЕТСКОЈ РАНГ ЛИСТИ ВАЗДУШНОМ ПУШКОМ

    Андреа Арсовић

        Репрезентативка Србије у стрељаштву Андреа Арсовић рекла је данас да потпуно спремна дочекује Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, али је истакла да не жели да се бави прогнозама.

        „Не прогнозирам ништа, не бавим се калкулацијама, оно што ми је сада најбитније је да врло задовољна одлазим у Рио де Жанеиро. Пре свега, задовољна сам што имам прилику да други пут своју земљу представљам на Олимпијским играма“, рекла је Арсовићева, преноси Стрељачки савез Србије.

        Андреа Арсовић на Олимпијске игре иде као актуелни европски првак и лидер на светској ранг листи ваздушном пушком. Резултати је стављају у круг кандидата за висок пласман на стрељачком турниру у Рију.

        Она је, међутим, навела да у Рио путује „хладне главе и без еуфорије“.

        „Са тренером Драганом Доневићем сам у потпуности испунила планове припрема. Смирена сам. Стрпљиво чекам почетак Олимпијских игара. Спремна сам за изазове, а шта ћу у Рију урадити зависи и од ривала. Најважније ми је да дам све од себе“, рекла је она.

        Арсовићева боље резултате постиже ваздушном пушком, којом је освојила две титуле првака Европе, злато на Европским играма у Бакуу. Ове године је победила на Светском купу у Минхену, а на светским куповима у Рио де Жанеиру и Бакуу била је надомак финала, лидер је на светској ранг листи...

        На последњим такмичењима, како на Првенству Србије, тако и на митингу Велика награда Новог Сада Арсовићева из тростава није постизала врхунске резултате.

        Арсовићева је, међутим, навела да не дели дисциплине, односно да воли да пуца и ваздушном и малокалибарском пушком.

        „Не делим дисциплине, волим да пуцам и ваздушном и малокалибарском пушком, којом сам пре три године освојила своје прво злато у Светском купу“, рекла је она.

        Андреа Арсовић је освајањем петог места ваздушном пушком на Светском првенству у Гранади 2014, постала први српски српски спортиста који је изборио квоту за ОИ у Рио де Жанеиру.

        Деветочлана српска стрељачка селекција налази се у месту Креј, у близини Париза, где дотерује форму пред полазак у Рио. Репрезентативци Србије ће на завршним припремама остати до 31. јула када крећу у Бразил.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари