Ана против двоструко старије Јапанке

   ПОРАЗИ ЈАНКОВИЋ И ЈОВАНОВСКИ У ПЕКИНГУ

        ПЕКИНГ, (ФоНет) - Српска тенисерка Јелена Јанковић није успела да се пласира у друго коло турнира премијер серије у Пекингу, пошто је на старту тог такмичења изгубила од Аустријанке Тамире Пашек у два сета - 7:5, 6:4.

        У дуелу који је обиловао грешкама обе тенисерке, Аустријанка је била концентрисанија у најважнијим поенима и после готово два сата игре заслужено је направила изненађење.

        У првом сету и Јанковић и Пашек су слабо сервирале и имале су великих проблема да добију гемове у којима су имала почетни ударац, па је виђено седам брејкова. Пашек је направила један више и добила тај део игре.

        Други сет био је нешто квалитетнији, а поново је аустријска тенисерка имала више храбрости, среће и конентрације када је било најважније.

        Пашек је два пута одузела сервис Јелени Јанковић, која је, као и у првом сету, направила један брејк мање. Захваљујући томе, остварила је вредну победу у два сета, иако је у читавом мечу освојила само пет поена више.

        Учешће на турниру, који се у Пекингу игра за наградни фонд од четири и по милиона долара, завршила је и Бојана Јовановски. Боља од ње била је Италијанка Франческа Скјавоне.

        Ана Ивановић ће сутра играти против 40-годишње ветеранке из Јапана Кимико Дате Крум.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари