АМЕРИКАНАЦ: У Сочију је све много боље него што пишу америчке новине

ЧЛАН ОЛИМПИЈСКОГ КОМИТЕТА САД ЕЈ ЏЕЈ ТОРКОВИЧ:

„ЗАСАД ЈЕ СВЕ ШТО ВИДИМО ФАНТАСТИЧНO“

  • „Не знам како су Руси ово успели јер је просто невероватно. Сви објекти су изграђени, сва инфраструктура функционише. То је једноставно фантастично“ - задивљено је испричао  Американац

         МЕНАЏЕР Америчког дома у Олимпијском парку и члан Олимпијског комитета САД Еј Џеј Торкович изјавио је да медији који су критиковали зимску Олимпијаду  не описују веродостојно атмосферу у Сочију: по његовим речима, у стварности је атмосфера у престоници Зимских игара знатно гостопримљивија.

         „Засад је све што видимо фантастично. Оно што наводе медији из САД не одражава реалну слику онога што се овде дешава. Овде су сјајни, дружељубиви људи, волонтери који су спремни да помогну свакоме. До сада је сви било супер. Не мислим да ће се нешто променити наредних дана“ - рекао је Торкович.

         Он је истакао да су ОИ потпуно безбедне (раније је тај аспект бринуо многе госте из иностранства). По његовим речима, одговарајући ниво безбедности обезбеђују многобројни контролни пунктови.

         „Да, заиста, постојала су нека безбедносна питања. Али, ја овде ниједне секунде нисам осетио да сам у опасности, да би се негде отишло, потребно је проћи два-три контролна пункта“ - испричао је он.

         Истина, Торкович је признао да је и сам раније био скептик - није до краја веровао у то да ће руске власти успети да изграде све објекте на време и да организују Игре“.

         „Не знам како су то успели, али је то просто невероватно. Сви објекти су изграђени, сва инфраструктура функционише. То је једноставно фантастично“ - задивљено прича Американац.

         Многи представници страних медија дошли су у Сочи знатно пре почетка Игара и током Олимпијаде стално су тражили недостатке. Талас критике, који је на почетку Игара запљуснуо Олимпијаду, у почетку је био знатно снажнији од похвала.

         После критичких навода у медијима, на које је реаговао чак и председник „Руских железница“ Владимир Јакуњин, оптуживши новинаре да „изазивају хистерију“, негативни наводи у медијима су све ређи.

         Могуће је да је новинарима сад теже да траже недостатке.

         Тако су се у јеку Олимпијаде појавиле примедбе на редове на жичарама, испред каса и ресторана.

         Или, на пример, истицан је мањак новчаница мањих апоена у сочинским трафикама.

         Обиље критика на рачун Олимпијада примећено је пре свега на Западу, што је објашњено постојањем предрасуда о Русији и не баш високим квалитетом данашњег новинарства.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари