Амела Терзић: Циљ финале и лични рекорд

РЕКОРДЕРКА СРБИЈЕ НА 1.500 МЕТАРА ЋЕ НА СТАЗУ

ВЕЋ ПРВОГ ДАНА ТАКМИЧЕЊА У ПЕКИНГУ

         Амела Терзић

        Амела Терзић изјавила је да се нада да ће ући у финале трке на 1.500 метара на Светском првенству у Пекингу.

        Српска атлетичарка је истакла да јој је циљ да истрчи време близу свог личног рекорда.

        Два дана остало је до почетка Светског првенства у атлетици. Пекинг ће угостити највеће атлетске звезде, светске и олимпијске рекордере, а већ првог дана такмичења на стазу ће рекордерка Србије на 1.500 метара.

        „Доста сам труда уложила како бих испунила норму за Пекинг. Заједно са својим тимом дуго сам и напорно тренирала да бисмо дошли до циља. На крају сам успела да остварим норму, на Европском првенству за млађе сениоре у Талину. Циљ ми је да истрчим близу свог личног рекорда, а пошто је прва трка у преподневним сатима, мораћу више да се потрудим. Надам се да ћу се добро снаћи и да ћу успети да уђем у финале на 1.500 метара“, рекла је Терзићева.

        Амела Терзић је норму за Олимпијске игре у Рију 2016. године и за Светско првенство остварила на Европском првенству у Талину када је поставила нови национални рекорд с резултатом четири минута, четири секунде и 78 стотинки.

        Осим у овој дисциплини, она је остварила норму и за трку на 800 метара, а њен најбољи резултат је минут, 59 секунди и 90 стотинки.

         „Уколико уђем у финале своје дисциплине, а томе се надам, нећу трчати и на 800 метара“, додала је Терзићева.

        Квалификације на 1.500 метара су 22. августа у 5.15 по средњеевропском времену, а финале је 25. августа у 14.35.

        „Овде се заиста налазе најбржи и најбољи атлетичари на планети. Данас сам причала са Јусеином Болтом и сви једва чекамо да почне“, закључила је српска атлетичарка.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари