Адуња и Санг први на Београдском маратону

 У ПОЛУМАРАТОНУ НАЈБОЉИ СУ БИЛИ ЧЛАНОВИ СРПСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ АНА СУБОТИЋ И ВЕЛИМИР БОЈОВИЋ

        Кенијац Силас Санг и Етиопљанка Абебу Адуња победници су 28. Београдског маратона, који је уз учешће око 25.000 такмичара одржан на улицама главног града.

        Санг је прошао кроз циљ у времену (2:14,43), оставивши иза себе земљаке Ендрјуа Кипрота (2:16,42) и Јулијуса Корира (2:19, 46), док је Адуња трку на 42.195 метара завршила са временом 2:33,12 испред земљакиња Јамиле Шуре (2:34, 24) и Месерет Декебо (2:43,21).

        Претходно, у полумаратону најбољи су били чланови српске репрезентације Ана Суботић и Велимир Бојовић. Суботићева је славила испред Наде Ђуровић и Данијеле Бурић, док је Бојовић био бољи од Кенијца Стенлија Кипрута. И треће и четврто место у мушкој конкуренцији освојили су српски атлетичари - Дарко Живановић и Милош Јовановић.

        Укупно, у полумаратанској и маратонској трци учествовало је 4.484 такмичара из 56 земаља.

        Трку задовољства на пет километара истрчали су и градоначелник Синиша Мали, као и председник Скупштине града Никола Никодијевић.

        Мали је после трке изјавио да је из главног града послата најлепша слика у свет.

        „Трчао сам јер сам лично хтео да дам пример људима да треба изаћи напоље и бавити се спортом. Маратон је сјајна прилика за то, да људи породично изађу и свету пошаљемо слику заједништва. Видео сам много деце на стази, породица, старијих, сви смо били ту да покажемо шта је Београд“, изјавио је Мали новинарима на циљу испред хотела Москва.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари