Весељи: Неће бити промена граница Косова нити размене територија

ТВРДИ ДА ЋЕ БРИСЕЛСКИ ПРЕГОВОРИ БИТИ ЗАВРШЕНИ ПРИЗНАЊЕМ ДРЖАВЕ КОСОВО

* „Неће бити Заједнице српских општина са извршним компетенцијама која угрожава уставни поредак и територијални интегритет Косова

_______________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК шиптарске  Скупштине Косова Кадри Весељи изјавио је да неће бити промена граница Косова нити размене територија у оквиру дијалога Београда и Приштине.

         Он је за Дојче веле казао да ће преговори Београда и Приштине бити завршени "признавањем независне и суверене државе Косово".

         "Биће недодирљивост наше државне територије и пуне суверености. Неће бити Заједнице српских општина са извршним компетенцијама која угрожава уставни поредак и територијални интегритет Косова", казао је Весељи за Дојче веле током посете Тирани.

         Наводећи да поштује Србију као независну и суверену државу, председник Скупштине Косова је рекао да је Приштина веома заинтересована за права Албанаца у три општине на југу централне Србије, али је и додао да им неће давати "претеране наде и злоупотребљавати њихов положај".

         "Треба поштовати њихова права у школству и осталим доменима, они треба да уживају права које уживају Срби на Косову. Ми тражимо од међународних партнера, али и од председника Србије Александра Вучића, ако је заиста заинтересован за европске интеграције, да своје грађане Албанце који живе у Србији, третира на достојанствен начин. У супротном, ситуација неће бити повољна и неће бити добрих предуслова за успешан дијалог", казао је Весељи.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари