Весељи: Америка не тражи да укинемо таксе на робу из Срије и БиХ

„СРБИЈА ТРЕБА ДА СХВАТИ ДА МОРА ДА КОСОВО ПОШТУЈЕ КАО НЕЗАВИСНУ ДРЖАВУ“

         ПРЕДСЕДНИК шиптарског косовског парламента Кадри Весељи тврди да САД не захтевају од Приштине да укине наметнуте стопостотно увећане таксе за робу из Србије и БиХ, већ траже отварање могућности за наставак дијалога Београда и Приштине.

         Ипак, Весељи каже да је Приштина озбиљно схвата поруку америчког председника Доналда Трампа и ону коју је представницима приштинских институција пренео амерички амбасадор Филип Коснет.

         „Постоји захтев да се Косово оснажи у процесу дијалога, нема захтева за уклањање такси”, тврди Весељи, преноси Танјуг.

         Приштински медији објавили су раније писани захтев Стејт департмента у осам тачака, достављен Приштини преко америчке Амбасаде, у којем се, између осталог, тражи хитно укидање мере о наметнутим таксама према Србији и БиХ, што би дало шансу за наставак дијалога са Београдом или ће јој у противном бити заведене санкције, пре свега у суспензији подршке КБС-у.

         Уверен је, казао је, да наметнуте таксе на робу из Србије и БиХ неће „уздрмати” односе Приштине и САД, пренела је приштинска Газета експрес онлајн.

         „Сто одсто увећане таксе добро функционишу и та мера је донета као реакција на Србију, која је дуго била агресивна и није поштовала независно Косово”, казао је Весељи.

         Србија, сматра Весељи, треба да схвати да мора „Косово да поштује као независну државу”.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари