Рама у Загребу: Косовске таксе су ненормалне, али је и ситуација ненормална

ОПТУЖИО СРБИЈУ ДА ПОМИЊЕ ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ ЧИМ `КОСОВО` НЕШТО ТРАЖИ

         ПРЕМИЈЕР Албаније Еди Рама је данас изјавио у Загребу да је такса Косова од 100 одсто на производе из Србије "ненормална, али да је и ситуација ненормална"

         "У нормалним условима то би био проблем", казао је Рама у Загребу где је учествовао на састанку Средње-европске иницијативе и засебно се састао с премијером Хрватске Андрејем Пленковићем.

         На питање новинара о заоштравању односа Србије и Косова, Рама је рекао да је Србија прекршила уговор ЦЕФТА, да се Косово жалило и да није било реакција с друге стране, пренела је агенција ХИНА.

         За тврдње о "Великој Албанији" је казао да се увек јављају када албанска страна на Косову "с правом нешто тражи, и када Албанија и Косово разговарају о стварима од заједничког интереса".

         Пленковић је рекао да Хрватска жели добре односе са свима и с Албанијом, и с Косовом, и са Србијом.

         "Желимо да се односи нормализују и стабилизују и о томе је данас (на самиту СЕИ у Загребу) говорио и комесар за проширење ЕУ Јоханес Хан", рекао је Пленковић.

          Пленковић је после састанка с Рамом казао да "постоје изгледи" да преговори Албаније о приступању Европској почну после европских избора који су у мају, и да ће Хрватска "чврсто стојати" уз Тирану у том процесу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари