Посланик опозиције првим јајетом погодио Раму у кравату, а другим - промашио

СТУДЕНТИ У ТИРАНИ ДЕМОНСТРИРАЈУ 16 ДАНА, ВЛАСТ СПРЕМНА ДА УДОВОЉИ НЕКИМ ЊИХОВИМ ЗАХТЕВИМА

          АЛБАНСКА опозициона Демократска партија десног центра данас се вратила у парламент први пут после шест месеци и скоро одмах је један од њених посланика гађао премијера Едија Раму јајима.

          Рама није могао да одржи говор о дијалогу са студентима који две недеље протестују тражећи смањење школарина, повећање буџета за образовање и боље услове у салама за наставу.

          Посланик Демократске партије Ендри Хаса прво је гађао Раму јајетом које се размрљало по његовој кравати што је изазвало реакцију телохранитеља који су јурнули да га заштите. Друго јаје бачено на албанског премијера промашило је циљ.

          Председништво скупштине искључило је Хасу на десет дана и одредило паузу.

          После инцидента се Рама обратио опозицији преко свог Твитер налога.

          "Током вишемесечног бојкота посланици (опозиције) мора да су убијали време у кокошињцима нападајући кокошке и крадући јаја. Опозиција би требало да разматра захтеве студената уместо што претвара седницу парламента у бојно поље", написао је он.

          Влада је изразила спремност да прихвати захтеве студената, али жели с њима да разговара да би утврдила услове споразума.

          Према влади, радне групе већ раде на документу о ситуацији на универзитетима и о решењима за то.

          Албански студенти који бојкотују наставу протестовали су данас 16. узастопни дан пред зградом парламента, мада су били малобројнији.

          Студенти су одбили подршку политичких партија страхујући да ће оне присвојити њихов покрет.

          Неколико присталица опозиције који су се данас придружили студентима бацали су димне бомбе, али су студенти, који су против насиља, напустили то место.

           Студенти су најавили да ће њихови протести бити прекинути сутра и да намеравају да наставе демонстрације у јануару ако влада до тада не буде одговорила на њихове захтеве.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари